Clujul are parc rustic (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parc cu hintă, scăriţe pentru copii şi bănci, realizate integral din lemn, a fost inaugurat astăzi, lângă podul Garibaldi, pe malul Someşului Mic. El a fost realizat de Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST), împreună cu profesori şi elevi ai Liceului Waldorf din Cluj-Napoca.

Vezi aici o galerie foto

Lucrarea a fost finanţată cu 6.500 de lei de către Provident Financial România, în cadrul programului „Fiecare parc are povestea lui“, un proiect al Fundaţiei Comunitare Cluj (FCC) prin care clujenii au fost invitaţi să propună soluţii de reamenajare a unui spaţiu public din oraş.

Studenţii de la OST au venit cu ideea amenajării unui parc ecologic-natural, construit în stil rustic, pentru care au folosit numai materiale ecologice naturale (lemn, sfoară din cânepă etc). Astfel, mobilierul urban a fost realizat exclusiv din buşteni din lemn, furnizaţi de Direcţia Silvică Cluj.

Noul parc se adresează celor care iubesc natura, dar va avea şi o funcţionalitate aparte: va oferi o zonă de exprimare artistică, prin amenajarea unui mini-amfiteatru. La inaugurarea de astăzi au avut loc două spectacole, unul oferit de copiii Liceului Waldorf, iar altul de muzică folk.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite