Clujul are haz! Astăzi debutează Festivalul Comedy Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Dan
Sorin Dan

Proiecţii inedite însoţite de pian, filme de vizionat în maşină, comedii sau tragi-comedii, toate vor putea fi savurate în aceste zile la Festivalul Comedy Cluj.

În această seară, de la ora 19.00 va avea loc, la cinema Republica, deschiderea oficială a celei de-a doua ediţii a  Festivalului Comedy Cluj. Atunci va avea loc proiecţia filmului „Piraţii radioului“, un film din 2009, în regia lui Richard Curtis, în care este vorba despre tumultuoşii ani ’60, din Marea Britanie.

Un grup de DJ trăsniţi înfruntă rigidul guvern britanic şi dau drumul la rock’n’roll. Filmul îl are în rolul principal pe Philip Seymour, într-o prestaţie de zile mari. Însă prima proiecţie de astăzi va avea loc la ora 17.00, la cinematograful Arta, unde va rula filmul ceh „Stuguri“, o comedie cu multe accente teatrale despre redecoperirea valorilor trecutului.

Azi râdem cu Jim Carrey

De sâmbătă, proiecţiile din cadrul festivalului vor fi pe bandă rulantă atât la cinemaArta, cât şi la Republica şi la Casa Tranzit. Sâmbătă, la Republica, de la ora 20.30, va rula filmul „Te iubesc, Phillip Morris“, care îl are în rolul principal pe Jim Carrey, în rolul unui homosexual care în urma unui accident rutier se decide să-şi trăiască viaţa, indiferent de riscuri.

Tot sâmbătă, de la ora 18.00, la Republica poate fi văzut filmul „Iubitul zid al Berlinului“, (Germania, 2009), care este povestea unui gardian din partea de est a zidului Berlinului îndrăgostit de o tânără de pe partea cealaltă a zidului. Între timp, încep revoltele, iar cei doi trebuie să lipte pentru dragostea lor şi să dărmâme zidul.

Cu maşina, la cinema


De sâmbătă încep şi proiecţiile în aer liber, din parcarea Polus Center, acolo unde va fi amenajat un cinema drive-in. Doritorii, pot veni cu maşinile în parcare să se uite la filmele care rulează pe un ecran gonflabil de dimensiuni mari, iar coloana sonoră se poate asculta cu ajutorul radioului din maşină.

Sâmbătă, la drive-in poate fi vizionată pelicula ¬„Iepurele fără urechi“, o producţie germană, din 2007. Duminică, din maşina dumneavoastră puteţi viziona „O noapte de neuitat“, un film canadian din 2008, o comedie despre criza vârstei mijlocii şi reîntâlnirea a cinci prieteni care s-au distanţat după absolvire.

Proiecţiile vor continua toată săptămâna, iar gala de închidere a festivalului va avea loc sâmbătă, 16 octombrie, tot la Republica. Decernarea premiilor va fi moderată de membri ai trupei Divertis şi va fi urmată de proiecţia filmului câştigător al trofeului Comedy Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite