Clujul, mai „verde” ca Berlinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cluj-Napoca este cel mai verde oraş din România, iar în Europa surclasează oraşe ca Berlin, Helsinki, Stockholm sau Atena, într-un top realizat de Mio Technology la care au participat peste 30.000 de persoane.

Cel mai bine clasat oraş din România este Cluj-Napoca, care prin poziţia cu numărul 15 şi cele 37 de puncte acumulate, a surclasat Berlin, Helsinki, Stockholm sau Atena.

Pe locul 37 s-a plasat Braşovul, patru poziţii mai jos - Bucureşti, iar pe locul 43 - Constanţa. De asemenea, în topul MioTechnology se regăsesc şi judeţele Prahova (locul 83), Timiş (88), Hunedoara (109), Sibiu (131), Bacău (157), Bistriţa (169), Călăraşi (182), Iaşi (222) şi Alba (355).

Primele 10 clasate în topul celor mai verzi oraşe din Europa sunt Praga, Barcelona şi Moscova, urmate de Cracovia, Budapesta, Amsterdam, Roma, Bratislava, Copenhaga şi Londra.

Campania online derulată de către Mio Technology a urmărit încurajarea oamenilor să împărtăşească prin intermediul fotografiilor, materialelor filmate şi scurtelor articole experienţele 'verzi' trăite în oraşele de reşedinţă sau vizitate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite