Cluj: Clujul trage tare pentru proiectul deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Clujul trage tare pentru proiectul deşeurilor
Cluj: Clujul trage tare pentru proiectul deşeurilor

Consilierii judeţeni se întrunesc mâine în şedinţă extraordinară, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea Master Planului pentru proiectul sistemului de manangement integrat al deşeurilor din judeţul Cluj, ce va fi finanţat din fonduri europene.

Aflat într-o întârziere faţă de proiecte similare ale altor judeţe din ţară, proiectul sistemului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj are un master plan ce a fost finalizat la mijlocul lunii iunie, iar mâine va fi discutat de către consilierii judeţeni într-o şedinţă extraordinară.

Master planul, realizat de consorţiul Koks - Enviroplan - Epem - Romair Consulting, prezintă pentru o perioadă de 30 de ani paşii care trebuie făcuţi pentru sistemul integrat de management al deşeurilor.

Încă două luni până cerem banii de la UE

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au anunţat astăzi că a fost finalizată şi depusă la Ministerul Mediului prima formă a studiului de fezabilitate. „După predarea formei finale, precum şi după analizarea Studiului de Fezabilitate, acesta se va supune aprobării Consiliului Judeţean”, se arată în comunicatul CJ Cluj. Termenul pentru finalizarea formei finale este sfârşitul lunii august.

„În aceste condiţii, având în vedere faptul că au fost respectate termenele, avem certitudinea că vom fi în măsură şi noi să respectăm termenele de deschidere a primei celule de depozitare, iar din data de 16 iulie 2010, când este termenul de închidere a vechilor depozite, vom putea depozita deşeurile în noua locaţie”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, prin intermediul unui comunicat de presă.

Termen pentru Studiul de Fezabilitate, luna septembrie

Potrivit lui Victor Popa, purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, termenul asumat de către consorţiul internaţional în vederea depunerii Aplicaţiei de Finanţare prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu este sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

Valoarea totală a proiectului „Sistemul de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Cluj” este de 42,7 milioane de euro, din care 35 de milioane de Euro provin din finanţări europene, restul sumei fiind susţinută de către Ministerul Mediului şi Consiliul Judeţean Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite