Clujul, atacat de „ţeparii drogurilor legale” (revista presei locale)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Presa locală scrie azi despre datoriile şi penalităţile celor peste 9400 de forme clujene, acumulate în 2009, dar şi despre transferul CFR-istului Sebastian Dubarbier, care a fost cumpărat de echipa franceză FC Lorient.

9.400 de firme clujene au restanţe la stat. Valoarea datoriilor şi penalităţilor acumulate de acestea se ridică la peste 70 de milioane de euro, a anunţat Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Peste 9.000 de societăţi au acumulat până în decembrie 2009 restanţe de 288 milioane de lei la bugetul consolidat, potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP). Neplata obligaţiilor este pusă pe seama contracţiei vânzărilor şi a datoriilor pe care le au clienţii către furnizori, susţin oficialii companiilor. Detalii în Ziua de Cluj

Clujul, atacat de „ţeparii drogurilor legale”. Afacerea cu droguri legale le aduce dealerilor idei noi, mai mult sau mai puţin strălucite. Pe geamul magazinului de plante şi produse etnobotanice din cartierul Mănăştur a apărut un anunţ care avertizează cumpărătorii că au apărut pe piaţă produse contrafăcute. Vînzătorul de la magazin spune că afişul vrea să avertizeze consumatorii că sînt oameni care le vînd produse mai ieftine, dar care pot fi contrafăcute, ceea ce înseamnă că implică un risc mai mare de efecte negative. Mai multe în Foaia Transilvană.

CFR-istul Sebastian Dubarbier a ajuns în prima liga franceză. Cumpărat cu 700.000 de euro în 2008 de la Olimpo de Bahia, mijlocaşul argentinian a fost cedat pe o sumă de aproape trei ori mai mare la FC Lorient, club aflat pe locul 9 în clasamentul din Ligue 1. Dubarbier este încântat de perspectiva evoluării într-un campionat mai puternic. Toată afacerea s-a concretizat în mai puţin de o zi, reprezentanţii francezilor venind în România pentru a discuta personal detaliile tranzacţiei. Mai multe în Monitorul de Cluj

La Dăbîca oile înfometează... mistreţii. Iarna geroasă dă frisoane nu numai omului, ci şi animalelor sălbatice. Stratul de zăpadă şi gheaţă îngreunează destul de serios accesul la furajele pe care le oferă natura, în acest sezon, diferitelor specii de animale din fauna judeţului nostru. Bunăoară, mistreţii consumă multă energie pentru a ajunge la ghindă, jir şi rădăcinoasele ce se găsesc în arealul forestier, unde ei trăiesc în aşa-zisele turme, scrie Ziarul Făclia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite