Cluj: „Clujul este o urbe unde poţi savura anvantajele unei metropole”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Clujul este o urbe unde poţi savura anvantajele unei metropole”
Cluj: „Clujul este o urbe unde poţi savura anvantajele unei metropole”

În fiecare dimineaţă, cluj.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de seară”, ediţia de Cluj.

Virgil Mihaiu este din 2006 directorul Institului Cultural Român de la Lisabona, de la înfiinţarea acestuia. Poeult şi jazzologul face parte din 2004 din juriul ce acordă Premiul European de Jazz.

Clujul frumos: „Clujul e o urbe unde poţi savura avantajele unei metropole, fără a fi obligat (încă) să-i suporţi (toate) servituţile. Este un loc magic, unde urbanitatea acumulată timp de două milenii e quasi-palpabilă. Este un tărâm al libertăţii şi oportunităţilor în materie de studii, creativitate, amor.”

Clujul urât: „Prea multă inconştienţă şi autodepreciere faţă de şansa de a avea în România o asemenea citadelă culturală. Absenţa unui mijloc de transport în comun (existent ca proiect chiar şi pe timpul dictaturii), ce ar putea circula pe axa Est-Vest peste albia Someşului, după modelul tramvaiului suspendat din Wuppertal. De asemenea, nociva neglijare/nesoluţionare a infrastructurii (străzile/trotuarele/spaţiile verzi din noile cartiere, inexistenţa parcărilor şi garajelor subterane etc) şi a sediului pe care l-ar merita Filarmonica Transilvania”.

Citiţi povestea lui Virgil Mihaiu în ediţia de astăzi a ziarului Adevărul de Seară.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite