Clujenii vor să escaladeze Vârful Elbrus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de alpinişti clujeni vor încerca în această toamnă să cucerească vârful Elbrus (5.642 m) din Munţii Caucaz. Expediţia este inclusă în proiectul ”Şapte Paşi pe Acoperişul Lumii”, care vizează căţărarea pe cele mai înalte şapte vârfuri din lume. Clujenii ţintesc să mai cucerească, printre altele, Everest şi Kilimanjaro.

Doi alpinişti clujeni, Vasile Cipcigan şi Ovidiu Raţiu, vor pleca într-o expediţie pentru a escalada Vârful Elbrus din Munţii Caucaz. Acţiunea făce parte dintr-un proiect care vizează atingerea a şapte vârfuri muntoase, cele mai înalte de pe toate continentele.

„A fost ales întâi Vârful Elbrus pentru că este în Europa şi este mai accesibil datorită costurilor şi apropierii de România“, a declarat Cipcigan, care este şi membru al Serviciului Public Judeţean de Salvamont al Consiliului Judeţean Cluj.

„Am lansat un proiect de alpinism care prevede atingerea în patru ani a şapte vârfuri, cele mai înalte vârfuri de pe şapte continente. Duminică plecăm să cucerim Vârful Elbrus din Munţii Caucaz. Urcarea finală va fi în jurul datei de 7 septembrie“, a adăugat Cipcigan.

„Visit Cluj, visit România“

Alpiniştii vor întâmpina temperaturi de minus 40 de grade. Cei doi clujeni au, însă, mare experienţă şi au mai escaladat vârfuri de peste 5.000 de metri.

Proiectul „Şapte paşi pe Acoperişul Lumii“ prevede atingerea, pe lângă Elbrus, a vârfurilor Kilimanjaro din Africa, Denali din America de Nord, Aconcagua din America de Sud, Carstensz Pyramid din Australia, Vinson din Antartica şi Everest din Asia.

Pe toate echipamentele, cei doi alpinişti clujeni vor scrie, în limba engleză, „Visit Cluj, visit România“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite