Clujenii vor avea „undă verde” de la aeroport până în Mănăştur, pe Calea Floreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii aflaţi la volan vor străbate oraşul, din zona aeroportului şi până pe Calea Floreşti, de la 1 octombrie, în 30 de minute, în cazul în care vor circula cu o viteză constantă de 30 de kilometri la oră.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că lucrează la extinderea "undei verzi" din oraş, pe direcţia est-vest, in Cartierul Mărăşti de la trecerea de pietoni de la Piaţa Mărăşti până pe Bd. 21 Decembrie 1989 la intersecţia cu strada Petofi şi spre cartierul Mănăştur de la intersecţia Calea Moţilor cu G. Coşbuc până la Calea Mănăştur , intersecţie cu strada Câmpului.

Lucrările trebuie finalizate în 30 septembrie. Sistemul de semaforizare care le va permite şoferilor să traverseze mult mai  rapid oraşul  costă 1,4 milioane de lei.  Lucrările sunt realizate de către firma Swarco Sicor. Primăria a semnat acum trei ani un contract de circa 1,5 milioane de euro cu această firmă pentru implementarea sistemului de semaforizare inteligent.

 "Şoferii care pleacă din zona aeroportului  vor face în medie 30 de minute până la ieşirea spre Oradea din Mănăştur. La această jumătate de oră trebuie luată în calcul o marjă de eroare de plus sau minus zece minute, în funcţie de blocajele din trafic. Dacă primul şofer de la semafor întârzie pornirea cu două secunde, timpul în care se străbate distanţa este dat peste cap cu cinci minute", a declarat astazi primarul Sorin Apostu.

Odată cu extinderea sistemului de "undă verde" vor fi amplasate noi semafoare şi vor fi modernizate alte şase. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite