Clujenii sunt invitaţi la dezbaterea bugetului local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii, reprezentanţii societăţii civile şi consilierii locali sunt invitaţi luni, marţi şi miercuri, în Sala Mică a Primăriei, la dezbateri asupra proiectului de buget local pe 2012.

În dezbaterea programată pentru luni, se va discuta despre infrastructură şi dezvoltare urbană, în dezbaterea de marţi, se va pune accentul pe educaţie şi cultură, iar tema dezbaterii de miercuri va fi sănătatea şi protecţia socială. Toate cele trei dezbateri vor începe de la ora 10.00.

Clujenii, reprezentanţii societăţii civile şi consilierii locali sunt invitaţi luni, marţi şi miercuri, în Sala Mică a Primăriei, la dezbateri asupra proiectului de buget local pe 2012.  În dezbaterea programată pentru astăzi, se va discuta despre infrastructură şi dezvoltare urbană, în dezbaterea de marţi, se va pune accentul pe educaţie şi cultură, iar tema dezbaterii de miercuri va fi sănătatea şi protecţia socială. Toate cele trei dezbateri vor începe de la ora 10.00.

Bugetul va fi votat vineri

Bugetul municipiului Cluj-Napoca va fi suspus aprobării Consiliului local în şedinţa programată pentru vineri. Proiectul de bugetul pe 2012 a fost postat şi pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Bugetul se ridică la suma de 962 de milioane de lei. Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru investiţii, adică 409 milioane de lei, adică 42,16% din bugetul total. „Anul acesta ne-am construit bugetul pe trei piloni. Primul este educaţia şi cultură pentru care s-a alocat 23,64%, al doilea, infrastructură şi dezvoltare urbană - 22,49%, iar al treilea, protecţia socială şi sănătatea, 20%", a explicat primarul interimar Radu Moisin. Bugetul de investiţii cuprinde, printre altele, finanţările şi cofinaţările pentru proiectele europene – modernizarea Parcului Central şi a linei de tramvai, continuarea finanţărilor la cele două parkinguri de cartier - cel de pe strada Fabricii şi cel de pe strada Mehedinţi şi a lucrărilor la Sala Polivalentă.

De asemenea, anul acesta municipalitatea şi-a propus demararea unor investiţii noi, printre care amintim construirea parkingului din zona Mehedinţi Negoiu, modernizarea Spitalului Clinic Municipal, precum şi modernizarea şcolilor şi grădiniţelor clujene. Executarea lucrărilor la Centrul Cultural Transilvania este un alt obiectiv important cuprins pe lista de investiţii a municipalităţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite