Clujenii se pregătesc să danseze la Carnavalul de la Rio de Janeiro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii au luat lecţii de dans de la celebrul instructor Alex Lima
Clujenii au luat lecţii de dans de la celebrul instructor Alex Lima

Alex Lima, unul din cei mai valoroşi instructori de salsa din lume, îi învaţă pe clujeni, în acest weekend, cele mai populare dansuri braziliene. El a adus la Cluj, în premieră naţională, două stiluri de dans care fac furori în Brazilia, gafieira şi lambaZouk. Acesta i-a catalogat pe clujeni ca fiind timizi şi inhibaţi.

Câteva zeci de clujeni au fost iniţiaţi, azi, în salsa, la Casa de Cultură a Studenţilor, de către Alex Lima, unul dintre cei mai cunoscuţi instructori în domeniu din lume. Brazilianul are una dintre cele mai bune şcoli de dans din Paris.

Artistul a fost, aseară,  miezul petrecerii în stil brazilian organizate în clubul Etno din Cluj-Napoca, unde participanţii au fost îmbrăcaţi în culorile drapelului brazilian. El a predat, azi dimineaţă, timp de câteva ore câteva dintre dansurile  cele mai populare din ţara lui natală.

Clujenii sunt „ruşinoşi” şi „timizi”

El a adus la Cluj, în premieră naţională, două dintre cele mai populare stiluri de dans braziliene, gafieira, un melanj de samba, tango şi jazz, şi lambaZouk, o derivaţie a celebrei Lambada. Chiar dacă participanţii au fost receptivi la instrucţiunile date de unul dintrei cei mai buni instructorii de salsa ai momentului, Alex Lima i-a catalogat pe clujeni timizi şi inhibaţi.

„Sunt mai ruşinoşi şi extrem de inhibaţi. Însă mi-a plăcut faptul că sunt interesaţi să înveţe dansurile. Aceste dansuri sunt relativ noi pentru România. E nevoie de ceva timp pentru ca clujenii să să obişnuiască cu o cultură diferită a dansului”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Alex Lima. În ceea ce priveşte dansurile pe care le-a adus în premieră în România la Cluj, acesta le-a catalogat ca fiind cele care caracterizează cu Brazilia mai mult decât stilul samba-ul dansat la celebrele carnavale de la Rio de Janeiro.

Brazilia nu înseamnă doar carnavale

„Este vorba de o imagine stereotipică despre ceea ce înseamnă, de fapt, Brazilia. Lumea crede că Brazilia înseamnă samba de carnaval, cu pene, dansuri lascive şi aşa mai departe. Însă dacă-i vei cere unui localnic să te înveţe să dansezi, îţi va arăta gafieira şi lambaZouk”, a explicat Alex Lima. În opinia artistului românii nu se află în topul celor mai buni dansatori de salsa din Europa, fiind de părere că italienii sunt cei mai talentaţi în acest sens. „M-aş fi aşteptat să vină mult mai multă lume. În Italia un asemenea eveniment adună extrem de mulţi participanţi. În România mai e nevoie de timp, ca oamenii să fie mai deschişi”, a conchis.

25 de euro pentru a simţi Brazilia

Participanţii, care au scos din buzunare 25 de euro pentru a fi iniţiaţi în dans de celebrul Alex Lima, au fost încântaţi de modul în care acesta ştie să transmită mesajul ritmurilor braziliene.

„Sunt foarte încântată. În afară de paşi, ne arată şi cum să interpretăm prin dans sunetele. Am văzut multe showuri pe net cu Alex, ştiam ce poate, de aceea am venit”, a declarat Mihaela Popescu, una dintre cursante. Alex Lima va rămâne la Cluj până mâine, când va susţine câteva cursuri partice pentru câteva cupluri de dans de nivel avansat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite