Clujenii se pot târgui pentru mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mobilierul din fier forjat din imagine costă 20.000 de lei şi producătorii nu se plâng de vânzări.
Mobilierul din fier forjat din imagine costă 20.000 de lei şi producătorii nu se plâng de vânzări.

Pentru a-şi atrage clienţii, expozanţii au lansat anul acesta oferte „de criză" la cel mai mare târg de specialitate din Ardeal. Peste 50 de firme de mobilă îşi expun, de astăzi până duminică, la  Expo Transilvania, ofertele.

Expo Transilvania reuneşte, în perioada 3 - 7 noiembrie, în jur de 50 de expozanţi veniţi din întreaga ţară. „Am venit tocmai din Aiud, să vedem ce oferte mai sunt pe piaţă. Vrem să ne mobilăm casa. Este criză, nu prea avem bani, dar nu ne cumpărăm mobilă în fiecare zi. Văd că aici este expusă mobilă şi ieftină, şi de calitate", a spus Mircea Pripon, în vârstă de 34 de ani, un clujean aflat, azi, la Expo.

Mobilier unicat, din fier forjat

Unul dintre cele mai vizitate standuri aparţine unei firme din Cluj-Napoca, care a expus elemente de mobilier unicat, realizate din fier forjat, lemn şi piatră. Preţurile destul de piperate nu i-au speriat însă pe vizitatorii veniţi din toate colţurile Transilvaniei. „Dormitorul unicat expus este alcătuit dintr-un pat dublu, un dulap şi un element în care este încorporată o chiuvetă. În total, costă în jur de 20.000 de lei. Chiar dacă e criză, noi avem comenzi berechet. Clujenii au devenit pretenţioşi în ceea ce priveşte mobilarea şi decorarea căminelor lor şi caută să iasă din tipare. Noi suntem soluţia perfectă pentru acest segment", a explicat designerul societăţii Caval din Cluj-Napoca, Iosif Berindeni.

Clienţii se pot târgui cu vânzătorul

Unul dintre expozanţi a decis ca, pe lângă reducerile de 10% practicate, în cele cinci zile cât durează CONMOB să ofere celor care vor să cumpere canapele şansa de a se târgui. „Aici, tot ce este expus e la preţ de fabrică. Pe lângă reducerea de 10%, ne-am gândit să încercăm o variantă inedită de a ne atrage clienţii. Ne vom târgui cu ei, bineînţeles, în anumite limite", a spus Oana Câmpeanu, reprezentant al societăţii Zigman.

Societăţile care expun în această perioadă la EXPO Transilvania spun că nu au motive să se plângă din cauza crizei. „Mobila se cumpără şi pe vreme de criză. Noi avem, până la urmă, de câştigat, pentru că oamenii analizează mai atent opţiunile şi aleg calitatea", a arătat Doru Suciu, reprezentant MobilaDalin din Reghin.

Hotă la preţ de bucătărie

„Vedeta" dotărilor electrocasnice este, de departe, o hotă, cu display digital şi cu un design modern, în valoare de peste 6.000 de lei, expusă de cei de la Cadoro Mobili. „Este o noutate absolută pe piaţa din România. Este un obiect scump, însă, pe lângă design-ul atractiv, are şi utilităţi practice care justifică acest preţ", a spus Cristian Oancă de la Cadoro Mobili.

Programul târgului

Târgul poate vizitat la Expo Transilvania în perioada 3 - 7 noiembrie, zilnic, între orele 11.00 şi 19.00, iar duminică, 7 noiembrie, între 11.00 şi 16.00. Intrarea este liberă pe tot parcursul târgului, unde expun 57 de firme din întreaga ţară. Sunt expuse elemente de mobilier pentru interioare, pentru birouri, dar şi pentru spaţiile comerciale, obiecte sanitare, uşi, ferestre, corpuri de iluminat, instalaţii de încălzire şi climatizare şi diverse decoraţiuni interioare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite