Clujenii preferă cozile decât plăţile online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ajutorul unui calculator conectat la internet, clujenii pot plăti taxele fără a depune efort. Cu toate acestea, majoritatea clujenilor se chinuie să-şi achite taxele la ghişeu, în locul plăţilor online. Doar un procent de  0,7% din totalul de peste două sute de mii de contribuabili achită taxele locale online.

Nu mulţi sunt cei care s-au înghesuit la plata taxelor locale cu ajutorul internetului, deşi în ultima perioadă, multe persoane şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la cozile formate la ghişee, odată cu noile măsuri impuse de Guvern pentru plata impozitelor.

Costin Răchită este unul din cei 1.567 de plătitori online. El achită taxele părinţilor cu ajutorul internetului, scutindu-i de drumul până la Primărie. „E relativ simplu, după ce ai un nume de utilizator şi o parolă obţinută de la Primărie. Intri pe site, introduci datele, achiţi taxele şi gata. Poţi apoi, oricând, să vezi ce taxe ai plătit, ce mai trebuie să achiţi, practic toate modificările îţi apar acolo, în contul tău“, ne-a explicat acesta.

Tânărul de 26 de ani susţine că sistemul nostru de colectare a taxelor avea mare nevoie o reţea online de plată. „Suntem în mileniul III, aveam nevoie de acest sistem încă de acum zece ani“, consideră Costin.

Cum se plătesc taxele online

Pentru a avea acces la sistemul de plată a taxelor online, e-Tax, clujenii trebuie să solicite un cont de utilizator prin completarea unui formular, la Direcția de Impozite, taxe și alte venituri a Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

După efectuarea înregistrării în mod electronic, în maxim 30 de zile e nevoie de verificarea datelor personale, pentru a vi se furniza numele de utilizator și parola de acces în sistem. Sistemul poate fi folosit de către orice utilizator de internet doar pe baza numelui de utilizator și parola furnizate de Direcţie.

1.567 de clujeni au plătit taxele pe internet

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite