Clujenii îşi pot programa nunţile online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorii miri îşi pot programa nunta pe internet. Foto: Reuters
Viitorii miri îşi pot programa nunta pe internet. Foto: Reuters

Primăria va da posibilitatea clujenilor care doresc să se căsătorească să îşi programeze ziua şi ora cununiei civile online, printr-o rezervare a orei şi zilei pe care o aleg tinerii.

Programul va fi operaţional începând cu data de 1 decembrie, până atunci fiind accesibil ca test. În perioada de testare programul se va putea accesa de pe www.e-primariaclujnapoca.ro, urmând ca, după data de 1 decembrie să existe un link direct de pe pagina principală a primăriei.
 
Cei care doresc să îşi programeze astfel căsătoria accesează pagina www.e-primariaclujnapoca.ro, alegând butonul „programare căsătorii” unde, la butonul „rezervare”, alege ziua şi ora pe care o doreşte, completează datele persoanele ale celor doi şi validează înregistrarea. Primeşte un număr de înregistrare, cu care se prezintă apoi la depunerea actelor.

În momentul înregistrării rezervării, un angajat al Direcţiei de la Evidenţa Persoanei verifică datele persoanele înregistrate pentru a vedea dacă sunt corecte şi reale şi, în cazul în care nu se confirmă, anulează înregistrarea şi trimite e-mail la adresa lăsată pentru a-l anunţa pe titular că nu i-a fost validată înregistrarea. Pe un CNP se poate face o singură rezervare.

Important de reţinut este faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, cu 10 zile înaintea momentului căsătoriei, tinerii trebuie să se prezinte la Starea civilă cu actele pe care le depun pentru căsătorie. Practic, programul permite rezervarea momentului, nu ţine loc de înregistrarea căsătoriei.

Programul a fost realizat de către angajaţii Primăriei de la Biroul de strategii de informatizate.

În acest an au fost oficiate până în data de 20 octombrie 2079 de căsătorii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite