Clujenii fac donaţii pentru UNICEF România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UNICEF România implică clujenii în îmbunătăţirea vieţii copiilor
UNICEF România implică clujenii în îmbunătăţirea vieţii copiilor

UNICEF România solicită clujenilor sprijinul pentru ameliorarea condiţiilor de viaţă ale copiilor săraci din ţara noastră. Tot ce trebuie să facă clujenii este să contribuie financiar la programul „Prietenii UNICEF".

Prin intermerdiul acestui program orice persoană sau firmă care deţine un cont curent deschis la BRD poate contribui cu o donaţie lunară la schimbarea vieţii copiilor defavorizaţi din România. Transferul se face automat, fără nici un comision.

„Prin aceeastă campanie ne dorim să creştem gradul de conştientizare asupra problemelor şi inegalităţilor cu care se confruntă copiii din Romnânia şi asupra faptului că un sprijin mic, dar constant este mai eficient şi poate aduce cu adevărat schimbări durabile în beneficiul copiilor defavorizaţi", a precizat Edmond McLoughney, reprezentat UNICEF România.

Raportul UNICEF asupra problemelor pe care le au copiii în România este alarmant. Aici sunt mai mult de un milion de copii săraci. Mortalitatea infantilă din România atinge cea mai ridicată cotă din Uniunea Europeană. Peste 6000 de adolescenţi au HIV/SIDA,  iar pentru ei discriminarea, stigmatizarea şi excluderea socială sunt probleme majore. 17 mii de tineri sunt uitilizatori de droguri injectabile, iar 24 de mii de copii sunt instituţionalizaţi. 350 de mii de copii au părinţii plecaţi din ţară la muncă în străinătate şi locuiesc cu rude sau chiar singuri. Bugetul de 2,2 milioane de dolari al UNICEF a fost anul trecut în proporţie de 55 % reprezentat de fonduri strânse la nivel local. Acesta este motivul pentru care se speră că această campanie va avea succes şi la Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite