Clujenii - chemaţi la protest în Parcul Feroviarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul pentru Acţiune Socială (GAS) îi cheamă pe clujeni să protesteze faţă de distrugerea Parcului Feroviarilor. Protestul are loc azi la ora 13.00, în faţa parcului.

GAS semnalează faptul că Parcul Feroviarilor - al doilea ca mărime, în Cluj, după Parcul Central - s-a închis şi că noul concesionar – echipa de fotbal CFR – taie copacii pentru a pregăti locul pentru construirea unei baze sportive care limitează accesul general şi gratuit în parc. Iniţiatorii protestului atrag atenţia asupra faptului că parcul feroviarilor este clasificat nu doar ca spaţiu verde, ci şi ca monument istoric. Prin certificatul de urbanism orice modificare adusă în parc are nevoie de avizul Comisiei de urbanism din cadrul Primăriei şi de un aviz de la Comisia Monumentelor,susţine GAS. „În acest moment a fost solicitat doar un certificat de urbanism şi nu există nicio solicitare de amenajare a spaţiului, după cum nu au fost depuse un proiect şi o cerere de  avizare la Comisia Monumentelor Istorice. Până la obţinerea avizelor, orice amenajare sau tăiere de copaci este ilegală“, se arată în comunicatul asociaţiei.

GAS a iniţiat alături de alte opt asociaţii ale societăţii civile o sesizare la primărie şi o petiţie cu privire la care construcţiile pe spaţii verzi şi până acum nu a primit niciun răspuns din partea autorităţilor.

Citeşte aici care a fost reacţia primăriei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite