Clujenii au protestat faţă de exploatarea gazelor de şist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii au protestat faţă de exploatarea gazelor de şist
Clujenii au protestat faţă de exploatarea gazelor de şist

Aproape 30 de persoane au ieşit, joi seara, la ora 18.00, în Piaţa Unirii ca să protesteze față de exploatarea gazelor de şist din România. Aceştia au mărşăluit şi au scandat lozinci şi în Piaţa Muzeului, respectiv pe strada Memorandumului.

Mesaje „Nu putem bea bani", „România spune Nu exploatării prin fracturare a gazelor de şist" şi „Stop fracking" erau scrise pe pancartele clujenilor ce au ieşit în această seară să-şi arate nemulţumirea privind exploatarea gazelor de şist. Aceştia spun că exploatarea gazelor de şist afectează pânza freatică, poluează aerul şi apele de suprafaţă, determină cutremure, alunecări de teren şi boli incurabile pentru oameni şi animale. „Vrem să atragem atenţia oamenilor şi să ni se alăture. Sper ca oamenii să nu mai fie indiferenţi", spune Szegedy Zsofia, o manifestantă în vârstă de 32 de ani.

Ea a mai afirmat că exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulică a fost interzisă în SUA după ce autorităţile au constatat că animalele s-au îmbolnăvit şi au murit.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite