Clujenii au plantat copaci în memoria lui Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii lui Michael Jackson au plantat copaci în memoria artistului cunoscut şi drept „Regele Pop“. FOTO: Caius Raţiu
Fanii lui Michael Jackson au plantat copaci în memoria artistului cunoscut şi drept „Regele Pop“. FOTO: Caius Raţiu

În jur de 100 de tineri, fani ai regelui muzicii pop, plantează azi şi mâine, 777 de puieţi de ştejar roşu. Acţiunea se desfăşoară în zona „Sfântul Ion“ din Pădurea Făget, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie dezvelită, tot aici, şi o plăcuţă comemorativă în memoria starului pop.

Înarmaţi cu hârleţe, în jur de 100 de elevi ai Colegiului Naţional „George Coşbuc“, ai Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai“ şi ai Şcolii cu clasele I-VIII „Horea“ au participat, înfruntând ploaia mocănească de toamnă, astăzi, la o acţiune ecologică de plantare de copaci în Pădurea Făget. Sprijiniţi de Ocolul Silvic Cluj care a donat puieţi de stejar roşu, începând cu ora 10.00, s-au pus pe lucru.

Potrivit organizatorilor, în decursul zilei de astăzi şi mâine vor fi plantaţi copacii, urmând ca ulterior să fie dezvelită şi o placă în memoria lui Michael Jackson.

777 de copaci

Membrii Asociaţiei Michael Jackson Human Nature's Fan Club România, organizatorii evenimentului, susţin că vor fi plantaţi 777 de copaci. „Numărul vine de la cifra 7, cea care reprezintă cariera şi viaţa lui Michael. Vrem să transmitem mesajul lui Michael, cel de a iubi natura. Prin plantarea acestor copaci vrem să le arătăm acestor copii cât de greu e să plantezi şi să-i facem să aibă o grijă mai mare faţă de natură“, a declarat Oana Câmpeanu, reprezentantul fan clubului.

Fanii lui Michael Jackson au plantat copaci în memoria artistului cunoscut şi drept „Regele Pop“. FOTO: Caius Raţiu

Fanii spun că cifra 7 îl reprezintă pe Michael Jackons bazându-se pe o serie de coincidenţe. Astfel, Michael a fost al 7-lea copil din cei 9 născuţi în familia Jackson. Două mari melodii „Balck and White“ şi „Billie Jean“ au stat pe primul loc în topurile internaţionale timp de 7 săptămâni, numele şi prenumele lui sunt formate din 7 litere etc. Suprafaţa pe care vor fi plantaţi cei 777 de copaci se întinde pe o suprafaţă de 20 de ari, despădurită artificial în urmă cu mai mulţi ani.

„Îl iubesc pe Michael“

„O acţiune ecologistă de o asemenea natură nu s-a mai făcut în România, în numele lui Michael Jackson. Noi suntem primii. Încercăm să plantăm cât mai mulţi copaci astăzi, urmând ca mâine să dezvelim plăcuţa comemorativă, tot în pădure“, a arătat reprezentantul ecologiştilor.

Cătălina Câmpeanu, una dintre participantele la acţiunea de ecologizare, spune că viaţa ei s-a schimbat de când s-a înscris în fan clubul lui Michael. „Îl iubesc pe Michael. M-am alăturat fan clubului în urmă cu un an şi de atunci simt cum viaţa mi s-a schimbat“, a spus tânăra.

Spre deosebire de Cătălina, Vlad Rotaru spune că a venit să planteze copaci pentru că aşa i-a spus diriginta. „Nu o fac pentru Michael Jackson ci pentru natură“, a spus elevul de 17 ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite