Clujenii au locuiţe cu camere mari, dar reduse ca număr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii locuiesc în case cu camere mari, spaţioase, în medie de 20 de metri pătraţi, dar reduse ca număr, fiind în general locuinţe cu o cameră sau două, se arată în analiza preliminară a rezultatelor recensământului de anul trecut.

„Raportul ar fi următorul : casele cu  două camere sunt mai multe. Avem în baza de date 1000 de apartamente cu două camere şi 800 de apartamente cu 3 camere. Dar cele mai puţine sunt cu o cameră sau cu 4 camere . Avem în baza de date 300 de apartamente cu o cameră , cu suprafeţe mari într-adevăr, peste 20 de metri pătraţi şi avem 400de apartamente cu patru camere“, a spus Carmen Miron, director de vânzări la Agenţia Imobiliară Edil.   Numărul camerelor de locuit pe o locuinţă este mai mare în judeţele Ilfov, Giurgiu, Tulcea, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Olt şi Vrancea, fiind în general locuinţe cu 3 camere.

Camere mari, dar puţine


Numărul camerelor de locuit este mai mic în judeţele Harghita (2,3), Cluj, Covasna, Hunedoara şi Municipiul Bucureşti (2,4).
O suprafaţă a camerelor de locuit mai mare s-a înregistrat, în medie, în Municipiul Bucureşti (21,1 mp/cameră) şi în judeţele Braşov, Cluj, Satu Mare, Ilfov, Sibiu, Harghita şi  Covasna (între 20,8 şi 19,1 mp/cameră). Cele mai mici suprafeţe medii pe o cameră se înregistrează în judeţele Călăraşi (13,4 mp/cameră), Giurgiu şi Teleorman (14,0
mp/cameră).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite