Clujenii au în centru lumini, patinoar şi scenă după model vienez (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 8,8 km de ţurţuri luminoşi şi cei 944 de metri de perdele luminoase din tot oraşul au fost porniţi în această seară. Piaţa Unirii a fost amenajată după model european cu patinoar, cu scenă pe care urmează să aibă loc concerte în fiecare seară şi cu o dioramă cu scena naşterii lui Iisus. 

73 de banere cu textul “La mulţi ani”, 670 de elemente luminoase montate pe stâlpi, 944 de metri de perdele şi peste 8,8 kilometri de ţurţuri luminioşi fură ochii clujenilor începând din această seară. Iluminatul de sărbători a fost inaugurat, la ora 18.00, pe scena special amenajată în Piaţa Unirii, în prezenţa primarului Clujului, Sorin Apostu.

Autorităţile şi-au dorit ca în premieră Clujul să aibă o piaţă de sărbători de nivelul celor din Viena, Londra sau Milano. “Mergem pe drumul bătucit şi cunoscut deja de alţii, nu inventăm noi lucrurile.  Am dorit să avem de Crăciun o piaţetă de capitală europeană”, a declarat Sorin Apostu, primarul Clujului. Astfel pe lângă clasicul brad de Crăciun, clujenii mai pot vedea în Piaţa Unirii şi o dioramă, care reprezintă o reproducere a scenei Naşterii sau pot avea parte de o porţie de distracţie pe patine.

Ştefan Hruşcă şi Paula Seling cântă în centrul Clujului


Chiar dacă anul acesta s-au folosit cantităţi record de elemente luminoase, costurile totale pentru iluminatul de iarnă din Cluj au fost mai mici cu 100.000 de lei faţă de anul trecut, acestea ridicânduse la 1.120.722 de lei, datorită sponsorilor. Pe scena amplasată în Piaţa Unirii clujenii vor putea asista în fiecare seară în luna decembrie la o serie de spectacole dedicate sărbătorii Naşterii Domnului. Primul invitat de marcă, Ducu Bertzi, va concerta pe 5 decembrie, de la ora 17.00, însă autorităţile au anunţat că printre cântăreţii care vor încânta audienţa în centrul Clujului vor fi şi Ştefan Hruşcă sau Paula Seling.

Tot în această seară a fost inaugurat şi patinoarul amenajat în Piaţa Unirii de Primăria Cluj. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, 15 lei pentru adulţi, iar costurile închirierii unei perechi de patine se ridică la 10 lei. Clujenii vor putea practica unul din cele mai populare sporturi de iarnă gratuity, cu ocazia Sfântului Nicolae, pe 6 decembrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite