Aventuri bahice de Crăciun: Clujenii au consumat mult alcool şi au chemat Salvarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Mai mulţi clujeni au solicitat Serviciul de Ambulanţă azi noapte după ce au consumat băuturi alcoolice. Aceștia au consumat și mâncare mai multă decât de obicei, s-au simțit rău şi au chemat Salvarea la domiciliu.

 „Numărul solicitărilor a crescut cu 30% faţă de o zi normală de lucru, când avem cam 50 de oameni care ne cheamă pentru diferite probleme de sănătate. Pe la amiază numărul solicitărilor o să crească semnificativ pentru că oamenii mănâncă mai mult decât au nevoie şi încep să verse şi să se simtă rău", a spus Dorina Diaconu, asistent şef la Serviciul de Ambulanţă Cluj.

Oamenii acuză dureri de stomac de cele mai multe ori şi dureri de cap în cazul în care au consumat băuturi alcoolice. Uneori, pe lângă intervenţia medicului de gardă de la Serviciul de Ambulanţă se impune şi internarea pentru o zi la unul din spitalele clujene.  

Şi la SMURD s-au înregistrat câteva solicitări, dar mult mai puţine decât la Serviciul de Ambulanţă, deoarece SMURD se deplasează doar la solicitările deosebit de grave.

Potrivit lui Raed Arafat, într-o zi de sărbătoare cum e Crăciunul, la nivel naţional se înregistrează în jur de 5.000 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă  şi în jur de 500 de soliticitări la SMURD.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite