Cluj: Clujenii vor fi filmaţi nonstop de 200 de camere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Clujenii vor fi filmaţi nonstop de 200 de camere video
Cluj: Clujenii vor fi filmaţi nonstop de 200 de camere video

Aproape 200 de camere de supraveghere vor fi montate la intrările în municipiu, precum şi în zona centrală. Până la mijlocul lunii viitoare o parte dintre camerele video vor fi montate. Acestea sunt oferite gratuit, o perioadă, de o firmă din Bucureşti.

Primarul Sorin Apostu a anunţat astăzi că până la mijlocul lunii viitoare vor fi amplasate 25 de camere de supraveghere în oraş. Acestea vor fi montate la ieşirile din oraş, precum şi în intersecţiile unde fluxul de pietoni şi autoturisme este ridicat. Până la sfârşitul implementării programului, peste circa un an, vor fi montate 193 de camere, în 53 de amplasamente din Cluj-Napoca.

„Este un pas înainte spre protecţia cetăţenilor. Odată montate aceste camere, ne va fi mai uşor să despistăm anumite infracţiuni produse în oraş”, a motivat primarul necesitatea tranformării Clujului într-un “oraş Big Brother”.

Camerele de supraveghere au fost oferite gratuit de firma bucureşteană Electrogrup. Conform directorului general Septimiu Mureşan, societatea a luat această decizie pentru a-şi promova produsul şi a demonstra că, prin introducerea supravegherii video, oraşele pot deveni mai sigure. Primăria va folosi sistemul vreme de un an, după care se va face o evaluare a utilităţii acestuia.

„În urma acestei evaluări, dacă rezultatele vor fi pozitive, va fi organizată o licitaţie publică internaţională, pentru achiziţia unui astfel de sistem. Există şi posibilitatea de a păstra aceste camere, prin închiriere”, a spus Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Împotriva infractorilor

Sorin Apostu a menţionat că, dacă astfel de camere de supraveghere ar fi existat în oraş în februarie, când a avut loc jaful de la agenţia Băncii Transilvania din Mănăştur, poliţia ar fi putut prinde atacatorii. “S-ar fi putu urmări traseul maşinii cu care au fugit şi chiar identifica numărul de înmatriculare al maşinii”, a spus Apostu.

Ce părere au clujenii:

„Să le monteze, dar la trecerile de pietoni şi unde sunt drumuri proaste, nu să înregistreze doar maşini cum trec”
Valeriu Pop, inginer, 53 de ani

„Nu va fi neapărat un oraş mai sigur, dar dacă se întâmplă ceva o să se vadă”
Mircea Cuja, student, 22 de ani

„E bună ideea, chiar dacă ne va fi invadată intimitatea”
Radu Irimia, student, 18 ani


CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite