Cluj: Clujenii aleg litoralul extern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Clujenii aleg litoralul extern
Cluj: Clujenii aleg litoralul extern

Serviciile de o mai bună calitate şi tarifele mult mai accesibile îi determină pe turişti să meargă în străinătate.  Un clujean este dispus să scoată din buzunar între 500-600 euro pentru un pachet de şapte nopţi, cu cazare şi masă.

Cu toate că este criză, destinaţiile  preferate pentru vacanţă ale clujenilor rămân, în continuare, staţiunile străine, cum ar fi Antalya (Turcia) , Rhodos (Grecia), Mallorca (Spania) sau Sicilia (Italia).
Cei mai mulţi preferă să-şi planifice vacanţa în străinătate, excluzând Marea Neagră datorită serviciilor de proastă calitate şi a tarifelor foarte ridicate.

Potrivit managerului agenţiei Iuve Travel, Emese Puşcaş, clujenii obişnuiesc să facă rezervări cu aproximativ trei zile înainte de plecarea în sine. “Cei mai mulţi dintre clienţii noştri caută pachetele de minim şapte zile,însă nu toţi sunt dispuşi să cheltuiască o sumă <>”, a afirmat Emese Puşcaş.

Turism extern, dar ieftin

Agenţii de turism recunosc că, deşi clujenii preferă destinaţiile exotice din străinătate, aceştia aleg cu grijă ofertele, şi le bifează pe cele mai accesibile. Suma medie cheltuită pe un sejur nu trece de 500 de euro.
 “Când vine vorba de vacanţă, turiştii sunt dispuşi să scoată din buzunar între 500-600 euro pentru un pachet de şapte zile, cu cazare şi masă”, a declarat Ionuţ Curea. „Mulţi dintre clujeni preferă un sejur la un preţ cât mai mic,chiar pe gratis dacă s-ar putea “, a susţinut Gabriela Şuiu, asistent manager Linea Blu Travel.

“Mi-am planificat concediul cu patru luni înainte şi am ales în mod normal una dintre cele mai ieftine ţări, Grecia”,a recunoscut Daniela Pintea, în vârstă de 38 ani.

Două concedii pe vară


Cei cu venituri mai mari îşi permit chiar două vacanţe. Este şi cazul soţilor Camelia şi Andrei Cazacu. „Având în vedere că soţul împreună cu mine câştigăm pe lună în jur de 3500 euro,  anul acesta ne-am putut bucura de două vacanţe. Pentru cea dintâi, de la Paris, bugetul cheltuit se învârte în jurul sumei de 2000 euro,beneficiind de condiţii medii. Recent, am fost plecaţi pentru şase zile pe cont propriu în Grecia, unde ne-am lipsit din buzunar de doar 1.200 de euro, dat fiind faptul că am fost cazaţi la o rudă şi ne-am scutit de banii pentru cazare.”, a povestit cuplul.

La şapte  luni, scădere dublă faţă de estimări

Pentru agenţiile de turism, cererile de sejur au scăzut simţitor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.“Cifra de afaceri în primul semestru a scăzut cu circa 20% faţă de anul trecut “ ne-a declarat Ionuţ Curea, agent de turism la Paralela 45.

       Preţuri pentru toate buzunarele

         Destinaţie        Cost                      Perioadă

  • Antalya         599 eur/pers      03.08.2009 - 10.08.2009
  • Mallorca       557 eur/pers       01.08.2009 - 08.08.2009
  • Rhodos       350 eur/pers       10.08.2009 - 18.08.2009 
  • Sicilia           500 eur/pers       02.08.2009 - 12.08.2009
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite