Clujenii, inspiraţi şi motivaţi să îşi pună în practică ideile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Asăvoaie a fost unul dintre vorbitorii TEDx la Cluj / Foto: Călin Ilea
Cristian Asăvoaie a fost unul dintre vorbitorii TEDx la Cluj / Foto: Călin Ilea

Zece profesionişti în zece domenii diferite au inspirat la acţiune publicul de la cea de-a doua ediţie a TEDxCluj, eveniment realizat sub licenţa TED – Ideas worth spreading (Idei care merită împărtăşite).

Fiecare dintre ei a avut la dispoziţie 18 minute pentru un discurs sau un mini-spectacol memorabil, tema acestei ediţii fiind „TEDxCluj - Te inspiră la acţiune”.

Printre invitaţii celei de-a doua ediţii se numără Dana Simu – medic specializat în diabet, nutriţie şi boli metabolice, nutriţie şi igienă alimentară şi endocrinologie, Sorin Dan – om de afaceri şi antreprenor social, Rached Daoud – fizician, cercetător medical, om de ştiinţă, filosof mistic şi scriitor, Daniel David – psiholog, Cristian Luchian – regizor de teatru. Amfitrionul evenimentului a fost Cor Geertsma – antreprenor. La conferinţă a participat şi primarul Sorin Apostu.

Evenimentul s-a desfăşurat vineri, 12 noiembrie 2010, la hotelul City Plaza, în faţa unei audienţe formate din 129 de persoane selectate astfel încât să se asigure un public cât mai variat – antreprenori, manageri, oameni de ştiinţă, creativi, filantropi, studenţi de top şi tineri profesionişti.

„Am avut parte de discursul memorabile, care chiar ne-au motivat şi pe noi, organizatorii, şi sperăm că şi pe participanţi. Am primit lecţii de viaţă, am ascultat exemple de urmat, am privit spectacole care ne-au fermecat. Cred că toţi am plecat de acolo cu cel puţin o temă de reflecţie”, a declarat Cristian Dascălu, curatorul TEDxCluj.

TEDxCluj este un eveniment non-profit, organizat voluntar de o echipă de şase tineri profesionişti. Conferinţa de vineri s-a desfăşura în limbile română şi engleză. Peste 400 de discursuri pot fi vizionate gratuit pe www.ted.com.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite