Clujenii, cei mai tari în tehnologia pentru telefoane deştepte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Presecan, împreună cu cele două trofee obţinute la Londra
Sebastian Presecan, împreună cu cele două trofee obţinute la Londra

O echipă de 40 de specialişti în tehnologia informaţiei a fost premiată la Londra pentru aplicatia pentru smartphones Trip Journal. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt din Cluj.

După ce, anul trecut, softul de telefon Trip Journal, dezvoltat de o echipă de IT-işti ai firmei iQuest din Cluj, a fost premiat de Google, acum aplicaţia a fost din nou recunoscută la nivel naţional şi internaţional. Realizarea softiştilor a primit nu mai puţin de trei premii într-o singură zi.

Două dintre ele au fost primite la Londra, la o conferinţă de specialitate. Acestea sunt pentru excelenţă în design şi pentru cea mai bună aplicaţie plătită. „Designul a fost unul din punctele forte ale aplicaţiei încă de la început. În aceeaşi zi am aflat că am fost premiaţi şi de Orange în competiţia pentru cea mai buna aplicatie mobile pentru iPhone“, spune Sebastian Presecan, managerul acestui proiect.

Jurnal de călătorie

La Trip Journal (jurnal de călătorie) au lucrat 40 de oameni, developeri, testeri si designeri, atât din Cluj, cât şi din Braşov. Aplicatia este destinata documentării vacanţelor. Trip Journal îmbină într-o singură aplicaţie un jurnal de vacanţă, un album foto şi video şi un GPS tracker. Practic, Trip Journal înregistrează călătoriile – ruta prin GPS, fotografii, video şi note – şi îi ajută pe utilizatori să îşi împărtăşească amintirile din vacanţă cu prietenii şi familia, prin email sau cu ajutorul reţelelor sociale. „Fotografiile sunt postate  pe Picasa şi Flickr, iar video-urile pe Youtube. De fapt, se poate exporta întreaga călătorie, cu rute, fotografii, tot, pe Facebook “, spune Sebastian Presecan.

Practic, aplicaţia care poate fi instalată pe smartphones cu sistem de operare iPhone, Symbian şi Android salvează timp, ajută la păstrarea mai organizată a amintirilor de călătorie, dar şi la împărtăşirea acestora cu prietenii şi cunoscuţii. Descărcarea de pe site-urile specializate a acestei aplicaţii realizate de clujeni costă 2,99 dolari.

Trip Journal a fost prima aplicaţie de telefon dezvoltată de IT-iştii de la iQuest Cluj. Realizarea aplicaţiei a durat aproximativ 10 luni, până în momentul lansării pe piaţă. Apoi, softiştii şi-au „făcut mâna“ realizând şi un joc pentru telefon, prin care s-au perfecţionat în tehnologia folosită. „Avem mult de lucru, suntem la capacitate maximă. De altfel, suntem în plin proces de recrutare de noi angajaţi la divizia Mobile“, a mai precizat managerul de proiect.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite