Cluj: Clujenii vor schia în weekend la Cavnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe pârtiile Icoana din staţiunea montană, stratul de zăpadă are 40 de centimetri. Primii turişti care şi-au anunţat prezenţa sunt tocmai din Cluj-Napoca. Ei şi-au făcut rezervări încă din această dimineaţă.

Necazul drumarilor, bucurie pentru operatorii de schi din Maramureş. Aceştia nu au stat pe gânduri şi au profitat de stratul generos de zăpadă, de aproape o jumătate de metru,care s-a aşternut în staţiunea Cavnic, aflată la 32 de kilometri de Baia Mare. Aşa că, au pornit utilajele pentru tasarea zăpezii în aşteptarea primilor turişti care pot striga liniştiţi „Pârtieee!“.
„Am început încă de aseară să batem pârtiile. Nu s-a mai putut schia în octombrie de şase ani, dar şi atunci zăpada nu a stat mai mult de două zile“, spune Cristian Costin, administratorul celor două pârtii Icoana, pârtii cu grad de dificultate mediu. „Tocmai din această cauză, anul acesta nu ne-am entuziasmat prea tare până ce nu am ascultat prognoza meteo. Se pare că se va putea schi şi la sfârşit de săptămână“, continuă Costin.

Preţuri neschimbate


Pârtiile Icoana oferă întreaga gamă de servicii, de la cazare până la telescaun. Astfel, nu doar schiorii îşi pot face apariţia pe pârtie, ci şi amatorii de snowboard, tubby şi ATV-uri. „Deocamdată preţurile rămân la fel. Nu am umblat la preţuri pentru că nu ne aşteptam să pice zăpada şi ne-a luat prin surprindere“, explică administratorul pârtiilor.
O urcare cu teleschiul este 3 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru copii. O tură cu snowboardul costă între 10 şi 25 de lei, în funcţie de durata de închiriere, iar pentru tubby (colac de cauciuc), turiştii vor scoate din buzunar 20 de lei pentru o oră. „Snowmobilul se închiriază cu 100 de lei jumătatea de oră, iar bob-ul şi lenkerele, săniuţele tradiţionale ale căvnicarilor, se pot folosi cu 10 lei, timp de o oră“, spune Cristian Costin.

Primii turişti sunt din Cluj-Napoca

Primii turişti care şi-au anunţat prezenţa sunt tocmai din Cluj-Napoca. Ei şi-au făcut rezervări încă din această dimineaţă, când au sunat pentru a afla informaţii despre starea pârtiilor din Cavnic. „Este un grup de şase persoane, care vine anual în Maramureş pentru schi. Vor ajunge mâine seară, când vor putea urca direct pe pârtie, pentru că este montată instalaţie de nocturnă“, arată Cristian Costin. Maramureşenii încă nu şi-au făcut rezervări, dar spun că nu vor rata prima zăpadă din acest sezon. „Eu am un grup de copii pe care îi iniţiez în sporturile de iarnă. De obicei aleg Pârtia Şuior, dar în acest weekend voi merge cu ei la Cavnic pentru a ne obişnui cu zăpada“, spune Simion Botoş, instructor la „Schi Club Family“ Baia Mare. „Am primit de dimineaţă vestea că s-a deschis pârtia. Abia aştept mâine seară să termin cu serviciul pe săptămâna aceasta, ca să pot da o fugă sus pe pârtie. Eu nu schiez, dar am o placă de snowboard pe care o folosesc iarnă de iarnă“, spune Andrei Talpoş (23 de ani), din Baia Mare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite