Clujeni cercetaţi pentru fals în declaraţiile pentru subvenţii la încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de persoane din Cluj-Napoca ar putea fi amendate cu sume între 1.000 şi 10.000 de lei şi cercetate pentru fals în declaraţiile depuse la Primărie în vederea obţinerii ajutoarelor de încălzire.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Cluj-Napoca, în urma verificărilor, prin sondaj, făcute la 3% din numărul total de cereri depuse pentru subvenţiile la încălzire, au fost respinse 629 de solicitări, informează Mediafax.

„În urma verificărilor prin sondaj, efectuate la circa 3% din numărul total de cereri depuse, au fost respinse 629 de cereri, în 239 de situaţii fiind depistate cazuri de declaraţii false pe propria răspundere, ale unor persoane care deţineau o a doua locuinţă, pe lângă cea de domiciliu, sau autovehicule ce depăşesc capacitatea cilindrică de 1.600 centimetri cubi. Aceste persoane nu sunt eligibile pentru a beneficia de ajutorul de stat pentru încălzire şi riscă amenzi între 1.000 şi 10.000 de lei şi dosare penale pentru fals în declaraţii", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Primăriei clujene au precizat că numărul cererilor pentru ajutoarele de încălzire depuse la municipalitate a scăzut cu peste o treime după preluarea electronică a acestora.

„Primăria Cluj-Napoca a preluat, în perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011, aproximativ 9.000 de cereri de ajutor pentru încălzirea locuinţei, dintre care 8.300 au fost aprobate şi au intrat în plată, valoarea în bani a alocaţiilor de stat ridicându-se la 570.000 de lei. Numărul de cereri a scăzut cu 34,5 la sută faţă de perioada similară din 2009/2010, când au fost depuse aproape 24.000 astfel de cereri, care au costat bugetul de stat 9,6 milioane de lei", se precizează în comunicat.

În anul 2010, Primăria Cluj-Napoca a implementat programul informatizat special destinat preluării şi procesării cererilor de ajutoare de încălzire, care a permis verificarea imediată a solicitanţilor, direct în baza de date a Direcţiei Impozite şi Taxe Locale, precum şi alte baze de date naţionale.

Dintre solicitanţii care au beneficiat până acum de ajutor la încălzire, aproximativ 4.500 au obţinut ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, 3.500 pentru sistemul centralizat de încălzire şi alţi 130 pentru încălzirea locuinţei cu lemne.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite