Clujeanul care distribuie cornuri în şcolile din sectorul 2 din Bucureşti: Contractul nu a fost reziliat, ci doar sistat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornurile urmau să ajungă la elevi foto:arhivă
Cornurile urmau să ajungă la elevi foto:arhivă

Directorul general al firmei Farkas Trans SRL Turda, Marinel Pop, susţine că Primăria sectorului 2 a sistat, şi nu a reziliat contractul pentru livrarea cornului în şcoli, după ce au fost găsite fire de material textil în cornuri, spunând că acestea provin de la utilajele noi.

Marinel Pop a declarat, joi, că regretă că în cornuri au fost găsite fire de material textil şi spune că totul a fost cauzat de utilajele noi care au fost achiziţionate de firma pe care o conduce. "Îmi pare rău pentru cele întâmplate, şi noi ne-am speriat când am auzit. Contractul de livrare corn a fost sistat de Primăria sectorului 2. Nu a reziliat, până ce vin rezultatele de la laborator pentru ceea ce s-a găsit în corn. Noi am verificat şi este vorba despre puf provenit de pe banda de pânză, de rulare, pe care se transportă aluatul pentru cornuri. Apariţia acestui puf se datorează faptului că toate utilajele sunt noi, achiziţionate recent. În ceea ce priveşte problemele constatate cu ambalarea cornurilor şi acestea se datorează tot utilajelor noi, insuficient reglate, care taie pungile în care sunt puse cornurile, potrivit Mediafax.

Vineri va avea loc o întâlnire la Bucureşti între un reprezentant al firmei noastre şi cei de la Primăria sectorului 2 şi sperăm ca situaţia să se clarifice", a spus Pop. Acesta a adăugat că în ultimii trei ani Farkas Trans SRL a livrat cornuri şi în judeţul Ilfov şi că nu au fost probleme. SC Farkas Trans SRL Turda este cea care anul trecu, a livrat mere pentru elevii din şcolile clujene, în luna februarie fiind amendată de către Protecţia Consumatorului cu 30.000 de lei, întrucât fructele aveau urme de îngheţ şi lovituri.

Atunci, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au solicitat conducerii firmei un plan de măsuri pentru remedierea problemelor, plan care a fost realizat. În acest an, licitaţia pentru livrarea merelor în şcoli nu a avut loc deocamdată la Consiliul Judeţean Cluj, deoarece nu au fost aprobate de Guvern normele metodologice. Primăria sectorului 2 a reziliat contractul cu firma Farkas Trans SRL, care distribuia cornuri pentru elevi, după ce acestea au fost găsite cu fire de material textil, fiind sesizată Direcţia de Sănătate Publică a Capitalei.

"În cornuri au fost găsite fire de material textil, condiţiile de ambalare fiind improprii", au declarat, joi, pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 2. Decizia de reziliere a contractului cu această firmă a fost luată după ce reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au găsit "corpuri străine" în cornurile furnizate pentru Grădiniţa numărul 7. Totodată, au fost găsite "deficienţe de ambalare", lotul de cornuri fiind preluat în vederea analizării în laboratoarele Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Primăria Sectorului 2 a oprit distribuţia produselor pentru toate unităţile de învăţământ şi a sesizat Direcţia de Sănătate Publică. Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a decis iniţierea unei proceduri de achiziţie publică pentru încheierea unui nou contract de furnizare a cornurilor ce sunt distribuite elevilor şi preşcolarilor prin programul "Cornul şi laptele". Potrivit sursei citate, autoritatea publică de sector vrea aplicarea procedurilor legale pentru ca societatea Farkas Trans SRL să nu mai poată participa la procedura de atribuire a acordului cadru de furnizare a produselor de panificaţie.

Primarul Neculai Ontanu vrea ca începând din 27 septembrie să fie reluată furnizarea produselor de panificaţie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite