Clujeanul care a supraviețuit naufragiului din Mediterană: „Sunt bine! Dar nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rareș Călimac (32 de ani) este singurul clujean care se afla pe Costa Concordia, nava de croazieră italiană care a naufragiat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apele Mării Mediterane.

Tânărul lucra pe vas ca instructor la sala de fitness și se pare că a fost printre primii salvați. Rareș Călimac a reușit să sune în țară imediat după ce a fost salvat. „La 7 dimineața m-a sunat, nici nu știam ce se întâmplase. Mi-a spus doar că este bine, să nu ne facem griji și că a trăit momente pe care nu le dorește nimănui. Că prin asemenea clipe crede că au trecut și pasagerii de pe Titanic", a declarat, pentru „Adevărul", Daniela Călimac, mama tânărului.

DUMINICA, ORA 16.00: Apel disperat al unei românce: „Nu mai ştiu nimic de iubitul meu aflat la bordul vasului Costa Concordia!". O femeie din Bucureşti cere sprijinul cotidianului „Adevărul" în speranţa că prietenul ei, angajat pe nava de lux naufragiată în Marea Mediterană, va recepţiona mesajul şi-i va da un semn de viaţă. Citeşte detalii aici:

Rareș Călimac a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj-Napoca, după care a urmat un curs la Londra în urma căruia s-a specializat ca instructor de fitness. A plecat în croazieră cu contract în luna septembrie a anului trecut și urma să se întoarcă în țară în mai. Tânărul și-a asigurat mama, sâmbătă dimineață, că se simte bine și că „oamenii își fac datoria". Ba, mai mult, se pare că imediat după ce a fost evacuat a reușit să le dea o mână de ajutor salvatorilor.

CITIŢI ŞI:

Clujeanul care a supraviețuit naufragiului din Mediterană: „Sunt bine! Dar nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi!"

Un bistriţean printre naufragiaţii din Italia

O dansatoare de pe nava scufundată povesteşte: “Era frig şi întuneric exact ca la scufundarea Titanicului”

Comandantul navei Costa Concordia, eşuată vineri noapte, a fost arestat

UPDATE 56 de români s-au aflat pe vaporul de lux eșuat în Mediterană. Imagini spectaculoase de la fața locului VIDEO

UPDATE O familie din Arad, la bordul navei ce s-a scufundat în Marea Mediterană

Scenariu repetat după un secol: Costa Concordia, scufundat aproape la fel ca Titanicul 

Căpitanul “Titanicului” scufundat în Mediterana a fost arestat pentru omucidere şi părăsirea navei

Naufragiul „Titanicului din Mediterana“: Salvatorii încearcă să scotă o persoană captivă pe nava Costa Concordia

UPDATE 56 de români s-au aflat pe vaporul de lux eșuat în Mediterană. Imagini spectaculoase de la fața locului VIDEO

Naufragiu cu 56 de români în Italia. Ambasada României și MAE dorm în post. Adevărul oferă sprijin rudelor și prietenilor

Printre pasagerii de pe vasul de croazieră eşuat în Mediterana s-au aflat şi şase moldoveni FOTO

„Important este că e bine. Nu contează că o ia de la zero, nici că a rămas fără acte, doar cu hainele de pe el", a mai spus mama tânărului clujean.

De altfel, în cursul zilei de sâmbătă, instructorul de fitness a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care le-a mulțumit tuturor celor de acasă care și-au făcut griji pentru el: „Sunt OK, mulțumesc la toată lumea de mesaje, nu știu când vin acasă!!!! Vă pup pe toți!!!!".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite