VIDEO Clujeanul Cristian Gog, câștigătorul finalei de la „Românii au talent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorul finalei din cel de-al doilea sezon al showului „Românii au talent" este Cristian Gog. Mentalistul este cel care a plecat acasă cu premiul cel mare de 120.000 de euro şi cu titlul de cel mai talentat român al anului 2012.

Cristian Gog a uimit şi vineri seară juriul şi publicul cu două numere de excepţie. Acesta şi-a redus bătăile inimii, încât aparatul pentru EKG nu i-a mai putut depista pulsul şi a „citit" din nou mintea juriului. El a scos dintr-o servietă încuiată trei foi pe care se afla răspunsul exact al juraţilor la întrebarea: „Ce credeţi că se află în servietă?".

Mihai Petre s-a grăbit să spună documente, Andra a afirmat că e goală, în timp ce Andi a susţinut că este vorba de numele câştigătorului.

Mihai Petre şi Andi au susținut, după ce Cristian a încheiat reprezentanția, că acesta a fost pur și simplu genial. De altfel, Andi s-a declarat susţinătorul numărul 1 al lui Cristian şi a declarat că își doreşte ca tânărul mentalist să fie câştigătorul acestei finale.

„Nu am cuvinte. M-ai şocat! Nu pot să stau în preajma ta, pentru că mă sperii", a spus Andra.

Magicianul gândurilor

Cristian Gog s-a născut în Câmpeni, judeţul Alba, şi a copilărit la Baia de Arieş. A absolvit Facultatea de Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, după care a luat calea străinătăţii. „Având în vedere «multiplele posibilităţi» care îi sunt oferite unui proaspăt absolvent de facultate şi de master, am plecat din ţară. Am ales Grecia, deoarece tatăl meu era deja acolo. Mina de aur din Baia de Arieş s-a închis, iar tatăl meu a fost disponibilizat. Am lucrat împreună la o fermă de păsări timp de un an", povesteşte Cristian.

Vinde software


Din 2007, tânărul s-a mutat la Cluj şi s-a angajat la o firmă de producţie şi vânzare de software. „Prietena mea, care între timp a devenit soţia mea, tocmai îşi începuse doctoratul la Cluj-Napoca şi aşa am decis să mă mut şi eu în oraşul de pe Someş", adaugă mentalistul.

Pasiunea pentru magie şi iluzii o are de mic copil. „Tatăl meu mi-a trezit interesul, arătându-mi mici trucuri cu cărţi, monede şi chibrituri. Erau trucuri ştiute de toată lumea, dar care asupra mea au avut un impact mare", spune Cristian.

A studiat cărţi vechi în limba engleză


Prima carte de magie pe care a pus mâna a fost scrisă de Aurel Iosif (Iozefini tatăl). „Am găsit-o într-un anticariat din Cluj, după vreo trei ani de căutări. Erau explicate anumite tehnici de bază", adaugă tânărul. Pe urmă, a aprofundat studiul şi a exersat: „Aveam zile în care stăteam în faţa oglinzii câte şapte ore, încercând să fac să dispară din vârful degetelor nişte mingi de ping-pong".

Odată cu apariţia internetului, a descoperit o nouă lume. A avut acces la noi informaţii şi a stabilit legături cu alţi magicieni. Mentalismul l-a descoperit prin anul doi de facultate. „Brusc au dispărut cărţile de joc, monedele sau alte obiecte special folosite în trucuri. Am descoperit o lume nouă, cu alte  perspective", mărturiseşte Cristian.  Din Grecia şi-a cumpărat primele cărţi vechi, în limba engleză, care tratau acest subiect. După muncă multă, exerciţii şi studiu, Cristian a ajuns la performanţe care au uimit publicul.

Acum, Gog se joacă uşor cu minţile celor din public. N-a abandonat activitatea sa în cadrul unui proiect de voluntariat dezvoltat în Cluj, iar de curând a primit cea mai frumoasă veste din viaţă: va fi tătic.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite