Clujean bătut cu bestialitate în plină stradă de trei jandarmi şi un poliţist. Bătaia a fost înregistrată de camerele de supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clujean de 33 de ani a făcut plângere la Poliţie, după ce a fost bătut crunt de trei jandarmi şi un poliţist, aflaţi în afara orelor de serviciu. Bătaia a fost „imortalizată" pe camerele de supraveghere de pe Eroilor. Împotriva a doi dintre atacatori s-a început urmărirea penală. Astăzi, a fost audiat la Poliţie jandarmul Mihai Berar.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 10 spre 11 martie, în plin centru al Clujului. „Era pe la trei dimineaţa. Eram cu doi prieteni, am fost într-un bar, unde am băut şi ne-am simţit bine", a arătat Andrei Pop, în vârstă de 33 de ani, de profesie instructor de înot. La ieşirea din bar, cei trei au fost acostaţi de cinci bărbaţi. „Au strigat după noi: «Staţi, că venim să vă batem»", a arătat clujeanul care, după bătaia primită, conform raportului medical, are nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale.

„M-au călcat în picioare"

Victima a precizat că nu-i cunoştea pe agresori. „Nu le-am spus nimic, nu ne-am legat de ei. Pur şi simplu, m-au călcat în picioare", a spus Andrei Pop. Incidentul a fost filmat cu o camere de supraveghere şi, după vizionarea imaginilor, atacatorii au fost identificaţi. „Noroc că au existat imaginile acelea. Altfel, nu ar fi existat niciun dosar, mai ales dacă ţinem cont de faptul că atacatorii erau jandarmi şi un poliţist, chiar dacă în afara orelor de serviciu", a explicat avocatul victimei, Andreea Pop.

Andrei Pop a ajuns la Urgenţă şi a rămas internat pe secţia Terapie Intensivă timp de 10 zile. În raportul medical se precizează că tânărul a suferit o triplă fractură maxilară. „Nu pot mânca decât alimente moi, mai ales lichide. Mă doare şi când vorbesc. Mi s-a spus că şi faţa îmi va rămâne deformată", a mai arătat tânărul.

Audieri la Poliţie

Împotriva a doi dintre agresori, jandarmul Mihai Berar de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj şi studentul Mihai Şimon, s-a deschis urmărirea penală, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. „Ceilalţi trei nu şi-au recunoscut fapta, deocamdată sunt citaţi ca martori. Nu pot arăta filmarea, pentru că nu ştiu în ce măsură aceste filmări vor fi prezentate cursiv, în mod obiectiv şi integral la proces", a mai spus avocatul victimei.


Jandarmul Mihai Berar neagă acuzaţiile care i se aduc.

image

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur, dosarul a fost trimis către structura de anchetă din cadrul garnizoanei, de unde acesta s-a întors la Poliţie. „Este vorba de un militar, aşa că am trimis dosarul către Parchetul Judecătoriei. Acum, audierile se fac la Poliţie. Procurorul de caz a decis acest lucru", a spus Graur.

Dat fiind faptul că ancheta este în desfăşurare, jandarmul învinuit, Mihai Berar, nu a fost deocamdată suspendat din funcţie. „Este absurd! Eu am fost cel atacat", a declarat astăzi Mihai Berar, înainte de a fi audiat. „S-a declanşat o anchetă internă. Deocamdată nu s-a stabilit dacă jandarmul este sau nu vinovat", a spus şi Ilie Milici, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite