Floreştiul bate Clujul la apartamentele noi (revista presei locale)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

În presa locală de astăzi puteţi citi despre numeroasele gropi pe care şoferii clujeni trebuie să le ocolească sau despre numărul de apartamente finalizate în judeţ anul trecut. Ziarele mai scriu despre problemele cauzate de ger şi măsurile luate de autorităţi sau despre cum a fost marcată ieri Ziua Unirii Principatelor.

Floreştiul bate Clujul la apartamentele noi. Statisticile au înregistrat 4.000 de locuinţe finalizate în judeţ în primele trei trimestre din 2009. Cu un an înainte s-au definitivat 7.192, majoritatea ridicate în comuna de lângă Cluj-Napoca. În primele trei trimestre ale anului trecut, în judeţ s-au finisat 3.983 de locuinţe, conform Direcţiei Regionale de Statistică (DRS). Peste 70% au fost înregistrate în mediul rural: 2.876, majoritatea în comunele limitrofe municipiului Cluj-Napoca. Articolul complet în Ziua de Cluj.

Strângeţi oamenii de pe stradă ! În continuare, institutiile abilitate ale municipalitatii vor continua raidurile de noapte si campania de "ridicare" a celor cazuti in ghearele frigului, aceasta dupa ce au primit ordine stricte in ceea ce priveste pericolul unor decese provocate de hipotermie chiar de la premierul Emil Boc. Citiţi în Monitorul de Cluj.

Gerul nu i-a împiedicat pe clujeni să cinstească Ziua Unirii Principatelor. Sute de clujeni s-au adunat, ieri dimineaţă, la bustul lui Alexandru Ioan Cuza, înfruntînd cele peste 10 grade sub zero pentru a acorda respectul cuvenit Zilei Unirii Principatelor Române. Manifestările consacrate împlinirii a 151 de ani de la unirea Ţării Româneşti cu Moldova au început în jurul orei 12,30 cu intonarea Imnului Naţional al României, după care a fost oficiată o slujbă religioasă de un sobor de preoţi militari şi civili. Citiţi în Ziarul Făclia.

Vremea proastă a stricat majoritatea drumurilor din oraş, acum pline de „cratere". Şoferii sînt din ce în ce mai trişti pentru că nu îşi permit vehicule selenare pentru a se putea descurca pe străzile din oraş. Cîteodată, craterele, care nu mai pot fi ocolite, sînt astupate de firmele angajate de municipalitate să repare străzile, dar gerul din ultimele zile face să se desprindă asfaltul turnat în stil hei-rup-ist. Chiar dacă autorităţile de prognozare meteo anunţă coduri galbene şi portocalii de ger, Primăria Cluj-Napoca nu face rabat în faţa vicisitudinilor naturii şi se ţine cu dinţii de programele de asfaltare a străzilor din oraş. Citiţi în Foaia Transilvană.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite