Cluj: Goana după studenţi fracofoni la Universitatea de Ştiinţe Agricole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a declarat  anul 2010 ca anul francofoniei. Celor 94 de studenți străini pe care îi are USAMV, în semestrul doi li se vor alătura încă 11 studenți francezi și un tunisian.

Internaționalizarea studiilor și îndreptarea atenției către cercetare sunt principalele direcții în noul an ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), anunțate de către rectorul Doru Pamfil.

Dacă specializarea de medicină veterinară funcţionează de doi ani la USAMV, anul 2010  se anunță a fi unul al franfoniei, direcția fiind aleasă și pentru interesul anunțat de către studenți care vor să studieze în Cluj-Napoca. „Este o chestiune de cerere şi ofertă. Am avut semnale de la un agent care recrutează studenţi pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie şi pentru alte universităţi că are solicitări şi pentru domeniul agricol“, a declarat astăzi rectorul Doru Pamfil.

USAMV a primit în 20 decembrie anul trecut titlul de universitate cu încredere ridicată din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), o realizare importantă anunţată de rector.

Bursieri privaţi cu companii mari

Rectorul USAMV susține că a fixat ca țintă atragerea a cinci parteneri strategici. Trei parteneriate deja semnate vor asigura slujbe celor mai buni studenți și chiar burse în ultimii ani de studiu. Parteneriatul cu producătorul de vin Jidvei se va concretiza în „fingerpintul” (amprenta – n.r.) vinului original, care va putea fi verificat în structura ADN-ului în laboratoarele Universităţii.

Proiecte de mediu vor fi desfăşurate în continuare cu Ursus şi Holcim, iar acordul cu Transavia va aduce în căminele USAMV „camerele Transavia”, unde studenţii bursieri din anii trei şi patru să locuiască, cu angajamentul deja semnat că vor lucra în companie după finalizarea studiilor.

Nokia nu renunţă la parteneriat

Un alt parteneriat strategic semnat cu Nokia, prin care trebuia să se realizeze un „Nokia village” în Jucu a fost doar amânat, potrivit rectorului USAMV. „Conceptul de Nokia Village nu a murit. Nokia, din câte mi-a spus domnul director, are gânduri mari în acea zonă şi multe dintre proiectele care deocamdată au fost amânate urmează să se deruleze şi noi putem să le dăm o mână de ajutor”, a declarat Doru Pamfil.
Casetă

Litigiul Tower continuă

Litigiul care se anunţă cu firma Tower este una dintre nerealizările universităţii. Hotelul şi centrul de conferinţe al USAMV, care trebuiau finalizate de Tower pentru luna noiembrie, ar putea ajunge în instanţă. Potrivit rectorului Doru Pamfil, prelungirea de şase luni solicitată de Tower nu a fost acordată de USAMV, care a angajat anul trecut un inginer de şantier pentru a verifica ritmul lucrărilor. Săptămâna viitoare urmează o întâlnire cu conducerea Tower și avocații acestora pentru a găsi soluția potrivită pentru finalizarea proiectului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite