Cluj: Autostrada Transilvania, inaugurată de şoferul Emil Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc, la inaugurarea primilor 42 de kilometri din Autostrada Transilvania
Emil Boc, la inaugurarea primilor 42 de kilometri din Autostrada Transilvania

Primele maşini au circulat astăzi pe tronsonul de 42 de kilometri dintre Turda şi Gilău al Autostrăzii A3, la jumătate de oră după ce oficialităţile au tăiat panglica. Porţiunea va scuti Clujul de o bună parte din traficul de tranzit.

Maşina care a deschis astăzi traficul pe Autostrada Transilvania, un Logan de culoare albă, i-a avut la bord pe premierul interimar Emil Boc şi pe ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu.

image

Cei 42 de kilometri care leagă Turda de Gilău vor scoate o parte semnificativă din traficul greu din Cluj-Napoca. Potrivit primarului Sorin Apostu, şoferii autocamioanelor care nu aleg autostrada vor fi întorşi de poliţişti în două puncte cheie: la sensul giratoriu de la intrarea de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca şi la sensul giratoriu din comuna Floreşti.

La tăirea panglicii lângă Turda au asistat, pe lângă zeci de invitaţi şi oficialităţi, şi localnici din Turda sau comunele învecinate. Mândri de cea mai mare atracţie a zonei, Gheorghina Cosma, din comuna Mihai Viteazu, a venit cu fiica sa la inaugurare. Speră că muncitorii nu vor pleca foarte curând, pentru că de doi ani câştigă bani frumoşi din cazarea lor.

No title
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite