Cluj: La Cluj nu se mai repară locomotive pentru că angajaţii sunt în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: La Cluj nu se mai repară locomotive pentru că angajaţii sunt în grevă
Cluj: La Cluj nu se mai repară locomotive pentru că angajaţii sunt în grevă

Peste 150 de angajaţi au întrerupt activitatea pentru că nu şi-au primit salariile pe luna august, care trebuiau să le fie plătite până în 15 septembrie.

Angajaţii Secţiei Cluj a SC Reparaţii Locomotive „C.F.R. – S.C.R.L Braşov” au oprit activitatea pentru a protesta pentru întârizierea salariilor pe luna august, care trebuiau să le primească acum trei zile.

Potrivit liderului sindactului Mecanicilor de Locomotivă din Depoul Cluj, Dan Pintea, citat de Mediafax, muncitorii au încetat lucrul încă de miercuri. De atunci, nu au primit nicio explicaţie din partea conducerii CFR.

„Oamenii au venit la serviciu, dar nu lucrează. Sunt oameni care nu şi-au adus nici mâncare cu ei pentru că nu au bani. Au încetat lucrul de miercuri, după ce au văzut că nu au primit salariile, pe care trebuiau să le ia în data de 15 septembrie. Sunt muncitori, reparatori de locomotive, care au rate şi de 1000 de lei şi care nu mai au bani să le achite”, a spus Pintea.

Liderul de sindicat a precizat că s-au înregistrat întârzieri la plata avansului începând cu luna iulie, când angajaţii au primit 150 de lei, în loc de 300. Muncitorii au primit promisiuni că vor primi bani la începutul săptămânii viitoare, dar au auzit zvonuri că vor primi doar 30 sau 50 la sută din salariu. Pintea spune că a primit sesizări despre probleme similare şi de la Satu Mare sau Jibou.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite