Cluj: "U" Cluj insistă pe ofensivă (ANALIZĂ de la cantonamentul din Austria)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: "U" Cluj insistă pe ofensivă (ANALIZĂ de la cantonamentul din Austria)
Cluj: "U" Cluj insistă pe ofensivă (ANALIZĂ de la cantonamentul din Austria)

În primele trei partide amicale de la Hochfilzen, Carmelo Palilla a arătat că insistă foarte mult pe ofensivă. Jocul lui “U” Cluj este în creştere, dar centrul defensivei este departe de a fi pregătit pentru debutul în noul sezon.

În comparaţie cu sezonul trecut, când în unele partide “U” Cluj nu era capabilă de mai mult decât degajarea mingilor direct spre atacanţi, pregătirea din această vară a creat practic o echipă nouă, care încearcă să joace un fotbal plăcut ochiului. Palilla s-a impus ca fiind un tehnician dur, care insistă pe construcţia elaborată, înlăturând din start jocul haotic. Primele trei partide din cantonamentul austriac de la Hochfilzen au fost teste extrem de utile pentru antrenorul care are ca obiectiv promovarea în acest an. Dacă la un moment dat avea în pregătiri 35 de fotbalişti, acum italianul se află în ultima fază a unui ciclu de selecţie a jucătorilor pe care se va baza în viitoarea ediţie de campionat. După întâlnirile cu Rodenzo Saiano, Al-Hilal şi Enosis Neon Paralmini, Universitatea a arătat că insistă pe jocul calculat, cu trasee bine definite, în dauna unui joc la întâmplare.

Se crează relaţii de joc excelente

Palilla a folosit o echipă diferită faţă de partida cu saudiţii de la Al-Hilal, în întâlnirea de ieri cu ciprioţii de la Enosis Neon Paralimni, singurii jucători care au început titulari de fiecare dată fiind Huţan, Cuciula şi Negură. “Studenţii” au intrat timizi în meci şi în prima jumătate de oră s-au văzut deja conduşi cu 3-0. Apoi, a venit rândul fiecăruia dintre jucători să demonstreze de ce anume este capabil. Astfel s-a făcut ca atacantul Robert Iacob să se impună fără probleme ca cel mai bun executant din echipă al fazelor fixe, reuşind o centrare excelentă la golul lui Niţu şi contribuind decisiv la reuşita lui Szilagyi, care a împins doar în plasă un balon scăpat în faţă în urma execuţiei lui Iacob. Palilla insistă foarte mult la antrenamente pe jocul dintr-o singură atingere şi o succesiune de trei pase care să aibă ca rezultat golul. La fel s-a întâmplat şi în partida cu ciprioţii, când după o incursiune excelentă a lui Adrian Popa pe banda dreaptă, acesta a întors la mijloc pentru Borza, care a trimis o pasă scurtă la Rareş Stan, dar “Briciul” nu a găsit decât centrul porţii şi portarul a respins.

Buni pe benzi, slabi în centru

Dacă pe benzile terenului elevii lui Palilla au reuşit în dese rânduri să creeze superioritate, indiferent dacă acolo juca Stan, Danciu, Adrian Popa sau Negură, în partida cu saudiţii, “studenţii” şi-au arătat naivitatea la fazele fixe, când adversarii au marcat. În urma unei nesincronizări de dublaj între Niţu şi Szilagyi, ultimul a comis un fault care a dus la primirea unui gol, iar apoi cireaşa pe tort a fost pusă în urma corner când fundaşii centrali Cuciula şi Szilagyi au sărit în contratimp cu mingea şi Huţan a rămas fără speranţe. De asemenea, echipa are probleme la închidere, unde în unele momente atât Bayano cât şi Negură, Bucşă sau Ionescu au avut probleme cu recuperarea baloanelor. Un mare merit al lui Palilla este că mingea ajunge uşor în careu, circulaţia sa fiind pe alocuri excelentă. Deşi nu a creat încă o formulă de bază, italianul are argumente care să-l facă să spere la promovare. Concurenţă există pe toate posturile, singurul handicap fiind centrul apărării, unde Cuciula nu a dat randamentul scontat, Szilagyi are uneori probleme de plasament şi Soporan încă nu s-a acomodat cu noul său post. “Studenţii” îşi vor termina marţi cantonamentul de la Hochfilzen, după întâlnirea cu azerii de la Khazar Lenkaran.

“Suntem cu siguranţă pe drumul cel bun, dar unii jucători ar trebui să gândească faza cu cinci minute mai repede”
Carmelo Palilla, antrenor “U” Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite