Cluj: Doar 50.000 de brazi de Crăciun, de la ocoalele silvice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazii argintii costă aproximativ 30 de lei, cumpăraţi de la autorităţile silvice / Foto: Arhivă
Brazii argintii costă aproximativ 30 de lei, cumpăraţi de la autorităţile silvice / Foto: Arhivă

Reprezentanţii Regiei Pădurilor şi Direcţiei Silvice au anunţat astăzi câţi brazi vor avea clujenii la dispoziţie şi la ce preţ. Instituţiile amintite pot pune la dispoziţia clujenilor cu mult mai puţini pomi decât ar fi nevoie.


Regia Naţională a Pădurilor şi ocoalele silvice private din judeţul Cluj vor scoate la vânzare, pentru sărbătorile de iarnă, aproximativ 50.000 de brazi de Crăciun. În plus, Direcţia Silvică va vinde aproape 7.000 de brazi şi molizi.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Cluj, Grigore Avram, a declarat, miercuri, la şedinţa Colegiului Prefectural, că în judeţul Cluj ar fi nevoie, în total, de 300.000 de brazi, astfel încât majoritatea pomilor pentru Crăciun vor fi asiguraţi din import.

"La nivel de judeţ, sunt puşi spre vânzare de către RNP şi ocolalele silvice private aproximativ 50.000 de bucăţi de pomi de Crăciun. Având în vedere populaţia actuală a judeţului, necesarul anual de pomi de Crăciun este de aproximativ 300.000 bucăţi, asta însemnând că majoritatea ofertelor provin din import. În perioada 1 - 24 decembrie se vor efectua acţiuni de control inopinate în opt «zone fierbinţi» ale judeţului Cluj, împreună cu reprezentanţii IPJ Cluj, urmărindu-se în principal stoparea tăierilor ilegale de pomi de Crăciun", a precizat Avram. Potrivit acestuia, cele opt "puncte fierbinţi" sunt comunele Mărgău, Beliş, Râşca, Gilău, Muntele Băişorii, Valea Ierii, Măguri Răcătău, precum şi oraşul Huedin.

În ceea ce priveşte preţurile, molizii cu înălţimi de până la 1,30 metri costă 10 lei, iar brazii argintii înalţi între doi şi trei metri costă 30 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite