Cluj: Vlad Chichişan produce comedii la 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studentul clujean a avut ideea de a crea, alături de trei prieteni, un serial video pe internet, urmărit de 23 de mii de utilizatori lunar. „Serialul“ online prezintă viaţa studenţească a tinerilor.

„Sunt creatorul site-ului şi echipei ilariant.ro (nu şi liderul). Site cu clipuri şi articole originale cu scopul de-a face România să râdă şi la altfel de umor decât cel de la TV. Până acuma reuşim“, ar fi primele cuvinte cu care se descrie Vlad. Anul trecut a pus bazele proiectului al cărui nume este cuvântul ce defineşte starea care produce râsul, „ilariant“, iar până în prezent au filmat 29 de episoade, plus un filmuleţ de prezentare.

Filmuleţele, în care joacă Vlad şi cei trei prieteni ai săi, toţi din Zalău, strâng lunar mii de vizualizări, dar mult mai multe râsete, pe site-ul www.ilariant.ro. „Serialul“ online prezintă viaţa studenţească a tinerilor şi experienţele prin care trec ei în viaţa de zi cu zi. În ultimul timp, proiectul tinerilor a devenit foarte popular în rândul studenţilor, filmuleţele lor ajungând aproape pe toate monitoarele din campusuri.

A demarat proiectul „Ilariant“ anul trecut, fără a avea o legătură cu televiziunea sau producţia video. Nu are legătură nici acum, Vlad fiind student la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea Publicitate, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“. „Este din când în când şi publicitate la TV”, a glumit tânărul, referitor la legătura dintre publicitate şi televiziune.

„Proiectul a început acum un an, când i-am adunat pe cei trei şi le-am zis să facem nişte clipuri. Iniţial, doar eu aveam în plan ca pe viitor să avem un site şi să facem ceva serios din asta. La un moment dat şi eu mi-am pierdut un pic speranţa“, îşi aminteşte tânărul.

Au ajuns, însă, studenţi la Cluj şi totul a luat o întorsătură fericită. „Am fost recunoscuţi în public dintr-un clip, aşa că ne-am pus pe treabă şi pe 26 martie am lansat site-ul cu încă cinci clipuri noi, iar de atunci facem cel puţin unul pe săptămână“, a adăugat el. Filmează când au timp şi chef, însă, spune Vlad, „un episod pe săptămână tot iese, orice ar fi“.

Îşi doreşte să lucreze în publicitate

Chiar dacă e pasionat de tot ce ţine de video - scrie scenariul, uneori filmează şi montează - Vlad Chichişan îşi doreşte să lucreze în publicitate. „Sunt atras de acest domeniu de mai bine de cinci ani.

Am avut norocul să se înfiinţeze specialitatea asta la facultate exact când am dat eu admiterea“, ne-a povestit tânărul. „Cel mai mult îmi doresc să ajung copywriter“, a adăugat el. Vlad spune că s-ar putea ocupa şi de proiectul „Ilariant“, dar şi altceva, pe lângă acel job.

Pe lângă producerea filmuleţelor pentru „Ilariant“, Vlad ţine un blog personal, pe care mai scrie din când în când. Ca şi în materialele video, tânărul se ţine de glume şi aici, ori îşi promovează creaţiile.

întrebări şi răspunsuri
Ce îşi place cel mai mult să faci în cadrul „Ilariant“?
Să scriu scenariile şi să regizez.

Cum vă promovaţi?

Pe lângă site suntem prezenţi destul de mult şi pe Twitter sau Facebook.

ce-i place
Îmi place să joc baschet, mai un biliard, un ping pong şi rar tenis. Îmi place tot Clujul, abia aştept să mă întorc“, ne-a spus Vlad. Dintre localurile din oraş, tânărul preferă Janis Pub.

ce nu-i place
Este profund indignat când vine vorba de transportul în comun din Cluj-Napoca. Nu-i plac nici autobuzele, nici şoferii acestora. „Nici în Zalău nu e aşa“, a adăugat acesta.

Profil
S-a născut la 8 noiembrie 1989, în Zalău
Studii: Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, UBB Cluj
Profesie: student
Stare civilă: necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite