Cluj: „Ucigaşul cu Porsche” rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri clujean Gabriel Hilote, care a provocat, în 2009, un accident rutier în urma căruia trei persoane au murit, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Cluj a respins recursul înaintat de acesta, prin care s-a menţinut starea de arest.

Curtea de Apel Cluj a judecat ieri recursul înaintat de Gabriel Hilote împotriva unei decizii a Tribunalului Cluj, care a decis, în 13 octombrie, menţinerea stării de arest în cazul său.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, judecătorii acestei instanţe au respins recursul lui Hilote, astfel că acesta va fi judecat în continuare în stare de arest.

Accidentul a avut loc în 19 octombrie 2009, în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca, după ce omul de afaceri Gabriel Hilote, care conducea un Porsche Cayenne, a intrat într-o depăşire, fără să se asigure, şi a lovit o maşină care circula regulamentar. În urma accidentului, o femeie a fost rănită, iar soţul şi fiica acesteia, în vârstă de 15 ani, au murit. Ulterior, în luna noiembrie, a murit şi femeia, la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Şoferul vinovat de producerea accidentului a fugit de la faţa locului, iar ulterior s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) 1 din Cluj-Napoca, având răni la un picior şi un traumatism cranian. Acesta a fost audiat de poliţişti şi procurori, iar ulterior a fost reţinut, apoi arestat de Judecătoria Cluj-Napoca, pentru 29 de zile, pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

El a făcut recurs la decizia privind arestarea preventivă a sa, însă cererea a fost respinsă.

În dosarul în care Gabriel Hilote a fost judecat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au schimbat încadrarea juridică a faptei, de la ucidere din culpă, la ucidere din culpă având o alcoolemie peste limita legală. Conform surselor citate, în urma unei expertize de recalculare a alcoolemiei, medicii legişti au stabilit că Hilote avea, la momentul producerii accidentului, o alcoolemie de 1,14 grame la mie în sânge.

Omul de afaceri clujean Gabriel Hilote a fost condamnat, în 19 mai, de Judecătoria Cluj-Napoca, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă.

Instanţa a dispus, de asemenea, ca Hilote să plătească 43.000 de lei daune materiale şi 230.000 de euro daune morale către şapte părţi civile, membri ai familiei victimelor.

Sentinţa Judecătoriei Cluj-Napoca a fost atacată cu apel şi de Hilote, şi de procurori, acesta fiind judecat la Tribunalul Cluj.

Următorul termen în acest dosar va avea loc în 29 noiembrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite