Cluj: Ştefan Teişanu, antreprenor cu normă întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Teişanu
Ştefan Teişanu

Tânărul de 27 de ani s-a lăsat de facultate pentru a se ocupa de proiectele care l-au făcut cunoscut în Cluj-Napoca: Foreground, Târgul de Cariere, TEDx Cluj.

E unul din cei mai activi antreprenori din oraş. Chiar dacă a renunţat la facultate, el a fost, de-a lungul anilor, preşedinte al marii asociaţii studenţeşti AIESEC, fondator al primei edituri de carte audio din ţara noastră, Cartio, preşedinte al JCI Cluj-Napoca, iar apoi, pe rând, manager general al Foreground şi în prezent new business director la Qual Media.

Din 2007 organizează, alături de un prieten, cel mai mare târg de joburi din Ardeal, Târgul de Cariere, aflat la a treia ediţie. Ştefan Teişanu nu s-a oprit însă aici şi anul trecut s-a implicat în organizarea TEDx Cluj, „franciză“ a celui mai mare eveniment în care se urmăreşte conceptul de „idei care trebuie împărtăşite“, aici fiind invitaţi cei mai cunoscuţi vorbitori din regiune.

A plecat de la zero

Până aici, însă, Ştefan a bătut cale lungă. Îşi aminteşe cum în urmă cu trei-patru ani, pe când deţinea o firmă de training profesională, a rămas fără bani în momentul în care trebuia să ajungă în celălalt capăt al oraşului pentru a încheia un contract. „Am mers pe jos, la costum, pe un drum prăfuit. În total am făcut două ore, din Mănăştur până în Buna Ziua, dar am încheiat contractul“, ne-a povestit amuzat tânărul.

Mai târziu a înfiinţat Târgul de Cariere, firmă a cărei cifră de afaceri a fost, în 2008, de 200.000 euro. În acelaşi an devenise Tânărul Antreprenor al Anului 2008 în România (acordat de Junior Achievement). „Când am început, după ce m-am lăsat de facultate, deoarece mi-am dat seama că nu mă ajută la nimic, aveam oful că nu există nimic care să te ajute la vârsta asta şi am pornit Târgul de Cariere“, îşi aminteşte Ştefan.

În prezent, el şi partenerul său, alături de care e implicat în business, a atras un milion de euro de la UE pentru organizarea târgului.

întrebări şi răspunsuri
De ce un târg de joburi?
Ş.T.: În 2007 nu prea exista aşa ceva, iar tinerii nu ştiau încotro să se îndrepte. Pe atunci un asemenea târg era organizat doar de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Cât de greu e să atragi fonduri europene?
Ş.T.: Am mai spus şi o mai spun: de finanţări mi se pare că te bucuri de două ori: mai întâi când le primești, apoi când termini cu ele.

Profil
S-a născut în 11 iulie 1983 la Darabani (jud. Botoşani)
Profesie: antreprenor, manager
Stare civilă: căsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite