Cluj: Spitalul Clinic Judeţean nu a aplicat sancţiuni în cazul pacientei care s-a spânzurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Cluj a decis, în urma unei anchete interne, să nu aplice nicio sancţiune personalului în cazul pacientei care s-a spânzurat la Clinica de Psihiatrie, pentru că nu s-a constatat vreo încălcare a regulamentului instituţiei.

Potrivit directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Cristiana Ciortea, pacienta în vârstă de 72 de ani, din judeţul Sălaj, care s-a spânzurat, primise tratamentul necesar.

"Ancheta derulată la Clinica de Psihiatrie a stabilit că nu a fost încălcată procedura internă, administrativă şi medicală şi nici regulamentul instituţiei. Pacienta de 72 de ani primise medicamentaţia necesară, antidepresive, şi a fost internată ca un pacient obişnuit.

A fost sub supraveghere, i s-a recoltat sânge după care a fost un interval de 10-15 minute când a dispărut şi a fost găsită spânzurată. Personalul nu are vreo vină, pacienta putea merge până la baie, de exemplu", a explicat Ciortea.

O femeie în vârstă de 72 de ani internată la Clinica de Psihiatrie din Cluj-Napoca din cadrul Spitalului Clinic Judeţean s-a spânzurat, în urmă cu o săptămână, în acest caz fiind declanşată o anchetă internă a unităţii medicale şi au fost sesizate Poliţia şi Parchetul.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Cristiana Ciortea, declara că pacienta avea 72 de ani şi era diagnosticată cu "sindrom depresiv".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite