Cluj: Serviciul de Ajutor Maltez ajută sinistraţii din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR), organizaţie cu sediul central la Cluj, va desfăşura, mâine, 12 iunie,  o acţiune de ajutor de urgenţă în trei localităţi afectate de inundaţii din Delta Dunării: Pătlăgeanca, Plaur şi Ceatalchioi. Localitatea Ceatalchioi a fost inundată în întregime, după ce vineri, 9 iunie, a cedat digul local. 


SAMR va interveni şi în acest an în zonele afectate de inundaţii. Prima acţiune va avea loc mâine, 12 iulie, în localităţile Pătlăgeanca, Plaur şi Ceatalchioi din Delta Dunării. Intervenţia constă în oferirea a 5 corturi militare cu o capacitate de câte 20 de persoane/cort pentru a adăposti persoanele evacuate, 300 perechi cizme de cauciuc diverse mărimi (38-46), 250 kg detergent rufe şi 300 de pachete de primă urgenţă cu alimente neperisabile şi articole de igienă (aproximativ 12 kg/pachet). Pachetele au fost pregătite de către voluntarii maltezi la Cluj-Napoca şi transportate ulterior în Delta Dunării.
Acţiunea este susţinută de Malteser Hilfsdienst Deutschland (Serviciul de Ajutor Maltez din Germania).

Clujul, capitala Ajutorului Maltez

Serviciul de Ajutor Maltez în România este o organizaţie nonprofit din domeniul social, cu sediul la Cluj Napoca şi 22 de filiale şi sucursale în ţară. Una dintre activităţile de bază ale organizaţiei este intervenţia în caz de calamitate. În cei 19 ani de funcţionare a avut o serie de intervenţii de amploare, cele mai recente: 2006 inundaţii în Deltă, 2007-2008 secetă judeţele Ialomiţa şi Vaslui, 2008 inundaţii Maramureş.
În paralel cu intervenţia din Delta Dunării, sucursalele SAMR desfăşoară şi alte acţiuni pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor (colectare de alimente la Baia Mare pentru sinistraţii din Moldova, târg caritabil „Ajutăm sinistraţii 2010” la Timişoara). De asemenea SAMR  s-a alăturat asociaţiei Habitat pentru Umanitate în campania „ACUM, mai mult decât oricând”, cu scopul de a strânge fonduri pentru victimele inundaţiilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite