Cluj: SERIAL Viaţa cu salariul minim: Spălatul vaselor murdare ale colegilor pentru jumătate de omletă (Ziua 3)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi studenţi au început să trăiască, luni, cu salariul minim pe economie. Andrei Muntean a fost mai mult decât fericit, ieri, când şi-a cumpărat un covrig, dar a şi "câştigat" o masă copioasă de la un coleg de cameră cu condiţia să spele vasele murdare. Robert a făcut afaceri cu ouă.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim" şi vezi şi celelalte episoade

Cu o seară înainte, studentul a mers într-un club la ziua unei colege, deşi în decursul zilei şi-a astâmpărat foamea doar cu nişte pufuleţi. "La un moment dat când chiar nu am mai rezistat am plecat spre cămin şi am aplicat metoda <<Ţi-e foame? Dormi!>>", a povestit Andrei.

Ieri dimineaţă, tânărul a trecut pe lângă mai multe covrigării. "La două dintre ele am rezistat, dar la a treia nu m-am putut abţine şi mi-am cumpărat un covrig pe care am dat 1 leu. A fost atât de bun!", conchide studentul.

În cele din urmă, ajuns acasă în jurul prânzului, şi-a pregătit un sandwich cu salam şi telemea. Crenvurşti nu mai avea, deoarece i-a terminat toţi în două zile. "În timp ce eu mâncam, colegul meu de cameră şi-a făcut o omletă din cinci ouă cu ceva cârnat şi brânză şi m-a întrebat dacă nu vreau şi eu jumătate în schimbul spălatului vaselor. Am acceptat", a mai povestit el.

Făcându-se seară, lui Andrei i s-a părut devreme să se pună în pat, aşa că a mers la Balul bobocilor farmacişti. "Sunt curios dacă în invitaţie intră şi consumaţia sau nu. Vă voi spune mâine", a încheiat tânărul.

El a cheltuit, ieri, 1 leu pe covrig, 1 leu pe un pachet de biscuiţi, un ceai cu 0,25 lei şi plata căminului, 120 de lei, rămânând cu 286,46 lei până la sfârşitul proiectului.

Robert a făcut afaceri cu ouă


"Ce am mai făcut ieri? Nişte bani. Mai spre seară, o amică a vrut să îmi dea 20 de ouă dar am zis că nu le iau numai dacă le plătesc. Am dat 10 bani pe ou, deci am cheltuit 2 lei. Am ajuns în cămin şi am vândut 10 din ele unui coleg cu 30 de bani, deci am făcut 3 lei din care 1 leu profit. Celelalte 10 ouă le-am dat vărului meu pentru o bere într-un pub", povesteşte Robert Kovacs.

Evident că "ţigăniile" trag la alte "ţigănii", spune tânărul. "Şi cum ziceam că ieri am făcut nişte bani cu motorina, azi ce păţesc: iar mi-am uitat şamponul şi săpunul la duş, dar de data asta doar şamponul mi-a dispărut, ca nimeni nu ia săpun ieftin (studentul a mai pierdut, înainte, gelul de duş şi şamponul la baie, n.r.), deci mâine iar trebuie să cumpăr şampon", a spus acesta.

"Încep şi eu să fiu foarte frustrat şi irascibil din cauză că nu am mâncare destulă. Azi am mâncat 3/4 dintr-un pateu şi 3 cremvurşti. Ce poftă mi s-a făcut de o pizza, când am văzut pe Youtube pe cineva mâncând (pizza e mâncarea mea favorită), am crezut că înnebunesc, ploua în gura mea", a adăugat Robert.

Cifrele de ieri ale tânărului: 2.90 lei pentru o pâine, 1 leu profit de pe ouă. Buget rămas: 253.30 lei.

Citeşte povestea experimentului


Ramai la curent cu noile episoade şi ultimele noutăţi din viaţa tinerilor pe pagina oficiala de pe Facebook a serialului:

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite