Cluj: SERIAL Viaţa cu salariul minim: Fără bani, transportul e un lux (Ziua 12)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii care experimentează viaţa cu salariul minim află greutăţile vieţii. Andrei Muntean continuă să conştientizeze tot mai mult ce înseamnă să ai bani puţini: nu-ţi permiţi o maşină, iar transportul în comun e costisitor. Robert Kovacsva merge la un concert din banii căştigaţi la poker.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"

O persoană care trăieşte cu salariul minim pe economie este imobilă, este concluzia pe care a tras-o Andrei după 12 zile de experiment. “E greu să îţi cumperi o maşină. E greu, e un vis, un lux. Cel mai ieftin mijloc de transport pe care şi-l permit aceste persoane este o bicicletă. Transportul în comun este destul de scump, aşa că de cele mai multe ori recurgem la mersul pe jos. Este cel mai ieftin şi sănătos. Să nu mai vorbim de transportul în alte oraşe: cu trenul pierzi o groază de timp, iar preţul tichetelor de călătorie este exorbitant. Mai sunt ceva firme private de transport, dar acestea de cele mai multe ori îşi fac publică oferta pe o perioadă limitată şi doar pe internet”, povesteşte studentul.

În acest caz, însă, mai apare o problemă. “Câţi dintre cei care trăiesc cu salariul minim pe economie au un abonament la internet? Câte companii de telecomunicaţii fac oferte pentru această categorie socială?”, se întreabă tânărul.

Trecând peste aceste întrebări şi concluzii, Andrei a povestit ce a făcut ieri, în cea de-a 12-a zi a experimentului. “Ajungând de la şcoală la 14.00, am mers la un magazin şi mi-am luat ceva parizer, trei fire de cabanos, o cutie de paste tomate şi un borcănel cu ciuperci. M-am folosit de pastele de la începutul săptămânii şi mi-am făcut o oală de paste cu sos şi amestec de mezeluri cu ciuperci. Au ieşit ok, au miros de lasagna”, încheie tânărul.
Bugetul lui Andrei până la finalul experimentului, respective 9 decembrie, este de 233,96 lei.

Cu banii căştigaţi la poker, Robert merge la concert

Jucător înrăit de poker cu prietenii, Robert a mai făcut un bacşiş ieri. “Am făcut 20 de lei la un mini turneu de poker, deci am mai recuperat ceva la buget. Dar cel mai important este că sâmbătă (azi, n.r.) pot să merg la un concert, iar intrarea e 20 de lei. O să stau pe sec toată seara, dar asta-i viaţa”, spune el.

“Cu mâncarea stau bine. Mă tot uit în frigider că aş mânca ceva, dar îl închid imediat că nu este nimic. Deja urăsc sentimentul ăsta”, a adăugat tânărul.

Bugetul lui Robert: 159.81 lei.

Citeşte aici povestea lor şi mai multe despre proiect

Vezi aici experienţele celorlalţi tineri implicaţi în experiment

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite