Cluj: SERIAL Viaţa cu salariul minim: Cu moralul la pământ (Ziua 4)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi studenţi au început să trăiască, luni, cu salariul minim pe economie. Robert tocmai s-a trezit cu o gaură în buget, ceea ce l-a pus cu moralul la pământ. Andrei a ieşit din club flămând şi nu a mai rezistat: şi-a luat un sandwich scump.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"

Dacă zilele trecute Robert reuşea să facă fel de fel de afaceri, ba cu ouă, ba cu transportatul colegilor cu maşina personală, tânărul tocmai s-a trezit cu o gaură în buget, asta după ce a fost nevoie să repare bicicleta unui coleg, pe care a stricat-o zilele trecute.

"I-am rupt apărătoarea. Azi (ieri, n.r.) am fost la magazin şi i-am luat alta nouă. Cost: 6.34 lei, le-am cumpărat pe cele mai ieftine", povesteşte studentul.

De asemenea, a fost nevoit să îşi cumpere din nou şampon, după ce de două ori la rând l-a uitat la duş în cămin, de unde i-a dispărut. "Mi-am luat unul de 6.62 lei şi sper să nu-l pierd şi pe acesta, căci ar fi prea de tot", încheie el.

Cât despre mâncare, tânărul a stat, ieri, destul de bine, fiind ajutat de prietena sa să gătească o ciorbă. "Azi (ieri, n.r.) am gătit o ciorbă bună de cartofi împreună cu prietena mea, deci am avut ce mânca bine toată ziua. Mai am şi pentru mâine de o farfurie sănătoasă. Cu moralul sunt la pământ, sper ca mâine să fie mai bine", a încheiat Robert, înainte de a se pune la somn.

Cheltuielile sale de ieri: bilet autobuz 3.50 lei, apărătoare bicicletă 6,34 lei, şampon 6,62 lei plus o pungă de pufuleţi cu un leu. Tânărul a mai rămas cu 235,84 lei până luna viitoare.

Andrei, nevoit să refuze o chelneriţă


Studentul a fost invitat, marţi seara, la Balul bobocilor farmacişti, unde a petrecut până spre dimineaţă. „Am ajuns în locaţie pe la 23.30 şi m-am dus la masă unde erau colegii mei. Când am văzut chelneriţa că vine la masă, tot încercam eu să mă ascund cumva dar n-am reuşit aşa că i-am raspuns sec: <<Mă mai gândesc!>>. Am avut mare noroc cu colegele mele de grupă, care au venit cu prietenii şi ei erau şi mai înţelegători şi mi-au oferit fiecare câte ceva de băut. Acum să nu credeţi că am scăpat aşa ieftin, o să trebuiască să spăl o maşină cel mai probabil la sfârşitul săptămânii viitoare”, a povestit tânărul.
Andrei s-a confruntat cu o problemă destul de gravă la plecarea spre cămin. “Mi s-a făcut o foame, mamă, mamă şi m-am oprit la un chioşc şi mi-am luat un sandwich cu 6,8 lei”, un preţ cam piperat pentru buget, consideră acesta.

Restul zilei de ieri s-a desfăşurat pentru Andrei sub efectele balului din seara precedentă.

Bilanţul său: doi covrigi cu 2 lei, un sandwich cu 6,8 lei, buget rămas 277,66 lei.

Citeşte povestea experimentului

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite