Cluj: SERIAL Viaţa cu salariul minim: Cu frigiderele goale (Ziua 8)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Muntean şi Robert Kovacs au rămas fără mâncare, după o săptămână de experimentat viaţa cu salariul minim. Dacă primul dintre ei a fost la cumpărături după ce a inventariat frigiderul, al doilea şi-a dedicat timpul fetelor. Nu oricum, ci reparându-le duşul. Acest lucru i-a adus şi un mic profit.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"

Când două fete te invită la ele nu ai cum refuza, mai ales atunci când ai posibilitatea să-ţi arăţi măiestria în repararea... duşului. Robert Kovacs şi-a petrecut ziua de ieri în baia unor prietene. „M-au rugat nişte prietene să merg să le repar duşul şi au zis că mă plătesc. Eu am zis bine, de ce nu? Aşa că am făcut pe instalatorul. Am mai încercat să le fac la fete routerul de internet, dar nu prea mi-a ieşit. Routerul a fost de vină“, se amuză Robert. Pentru faptul că a schimbat un furtun de duş a fost răsplătit cu 5 lei, o cafea şi un bol de îngheţată cu glazură de ciocolată. „Priveliştea de la geamul fetelor, care stau în capăt la strada Pasteur din cartierul Zorilor, într-un bloc turn, de nepreţuit“, a adăugat el.

Mai târziu, după ce şi-a inventariat frigiderul, Robert a descoperit că nu prea mai are mâncare de săptămâna trecută. „Trebuia să fac cumpărăturile pentru săptămâna asta, dar chiar nu am vrut să mă duc singur şi nici prietena mea şi un amic nu au vrut să vină cu mine, deci nu am mers. Poate este ceva promoţie la cotlet de porc sau măcar ceafă, mâine (azi, n.r.) în supermarket. „Foarte ciudat, dar azi nu mi-a fost foame până la 17.00. Nu ştiu ce au pus fetele în cafea, dar a ţinut de foame. Aşa că toata ziuă am mâncat vreo patru felii de pâine cu margarină şi gem, că altceva nu mai aveam“, a mai spus tânărul.

Cifrele de ieri ale lui Robert: cheltuieli - 0 lei, câştiguri - 5 lei. Buget rămas: 237.04 lei.

Andrei a făcut cumpărături

După ce şi-a petrecut weekendul acasă, la Sibiu, unde a scos un bacşiş frumos lucrând în cadrul unui festival, Andrei Muntean a revenit la Cluj. „A fost prima dată când am venit fără mâncare de acasă“, spune el. A făcut un inventar la frigider şi a descoperit că mai are alimente din ce a cumpărat săptămâna trecută: puţin salam, telemea, zece ouă, trei conserve de peşte şi un litru de lapte.

frigider Andrei

„Lista de cumpărături de azi (ieri, n.r.) a fost una foarte simplă. Am luat doar două pungi de paste (1,80 lei), un kilogram de mălai (2,20 lei), o ciocolată (2 lei), două pachete de biscuiţi (1,90 lei), iar la şcoală am mâncat un pachet de covrigei săraţi cu 1 leu.

Cifrele de ieri ale lui Andrei: 25 de lei autocarul spre Cluj, 10,9 lei alimente. Buget rămas: 261,26 lei.

Citeşte aici povestea lor şi mai multe despre proiect

Vezi aici experienţele celorlalţi tineri implicaţi în experiment

viata cu salariul minim facebook

Experiment social

Patru tineri clujeni vor să vadă ce înseamnă să trăieşti cu 461 de lei pe lună, atât cât este, în mână, un salariu minim net. După ce vor face asta timp de o lună, vor prezenta un raport instituţiilor centrale, dar şi mai multor parlamentari europeni români. Cei patru sunt Bogdan Cardoş, preşedintele Asociaţiei pentru Calitate în Societatea Modernă (ACSM), organizaţie care a demarat proiectul, alături de Sorin Parpucea, Andrei Muntean şi Robert Kovacs. Poveştile ultimilor doi, care au început experimentul în 8 noiembrie, vor putea fi urmărite zilnic, în „Adevărul de Seară“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite