Cluj: SERIAL Viaţa cu salariul minim: „Cu aceşti bani nu poţi cumpăra o carte bună“ (Ziua 11)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi studenţi care experimentează viaţa cu salariul minim încep să descopere nevoile pe care le au cei în situaţia lor. Andrei Muntean consideră că o asemenea sumă nu se poate merge la un concert bun sau cumpăra o carte bună. Robert Kovacs a realizat că i s-a obişnuit stomacul la un nou stil de viaţă.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"

„Mi s-a obişnuit stomacul la noul stil de viaţă. Adică cu mâncatul puţin. Nu îmi mai este aşa foame toată ziua şi de obicei mănânc după ora 16.00“, spune Robert după 11 zile de experiment. Tânărul s-a înscris zilele acestea la un campionat de fotbal între studenţi, pentru a face ceva mişcare. Din bugetul pe care îl avea, adică salariul minim pe economie, a mai rămas cu 139.81 lei.

„Un popor fără cultură e un popor mort“

Andrei a avut, ieri, una din cele mai triste zile din ultima perioadă. „Am descoperit azi (ieri, n.r.) încă una din nevoile celor care trăiesc cu salarii mici. Nevoia de cultură. Cu banii ăştia nu poţi merge la un spectacol bun, cu aceşti bani nu poţi cumpăra o carte bună, să vezi un film sau să mergi la o piesă de teatru. Un popor fără cultură e un popor mort! Degeaba se tot fac atâtea evenimente faine pentru că merg tot aceeaşi oameni“, a spus studentul.

„Un om care trăieşte cu salariul minim nu are bani pentru asta! Oamenii ăştia trebuie ajutaţi şi autorităţile locale sau societatea civilă ar trebui să organizeze evenimente la care să participe şi cei care au salarii mici“, crede Andrei.

După câteva cumpărături, Andrei a rămas cu un buget de 251,96 lei. „Ieri mi-am luat o porţie de orez cu peşte pane la 5 lei. Pentru că a fost zi de răsfăţ mi-am mai luat o ciocolată din aia mică cu 2 lei şi un suc de la automat cu 3 lei. În total am cheltuit fabuloasa sumă de 10 lei. Mâine iar o să stau pe tuşă şi mă uit la stele. Bine că vine weekend-ul şi am timp să gatesc“, încheie acesta.

Citeşte aici povestea lor şi mai multe despre proiect

Vezi aici experienţele celorlalţi tineri implicaţi în experiment

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite