Cluj: SERIAL Viaţa cu salariul minim. Profit de pe spatele colegilor de facultate (Ziua 2)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventura celor doi studenţi care au început, luni, să trăiască cu salariul minim pe economie continuă. Andrei Muntean a fost lovit, ieri, de o foame cruntă la şcoală, iar Robert Kovacs şi-a dus colegii cu maşina la Salina Turda. Din banii strânşi de motorină a scos şi profit.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim" şi vezi şi celelalte episoade

M-am folosit de maşină. Da da, a trecut doar o zi de când am început şi am zis că nu o folosesc, dar azi a trebuit să o folosesc şi nu am cheltuit bani cu ea, ba chiar poate am ieşit un pic pe plus. S-a organizat ceva excursie de la şcoală (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, unde e student, n.r.) la Salina din Turda şi eu având maşină am cerut colegilor de facultate bani pentru motorină, dar fiind cu buget restrâns le-am cerut un pic mai mult, adică 12 lei de unul. Total 48 de lei. Intrarea în salină a fost 8 lei, am scăzut din cei 48, deci am avut un buget de 40 de lei pentru motorină. Maşina mea consumă cam 7 litri/100 km mixt şi azi am făcut foarte aproape de 100 de km, ceea ce înseamnă că am chletuit 32,2 lei pe motorină. Aşa că voi  adăuga la buget 7.80 lei, ceea ce înseamnă plata mea pentru faptul că am fost şofer azi. Oricum salina e superbă“, a povestit Robert.

„Azi pot să zic că am mâncat bine. Oricum, am mâncat după ce am ajuns acasă de la salină, pe la 13.00. Am mâncat 3 crenvurşti, 2 bucăţi de slănină, o ceapă şi după, ca desert, o felie de pâine cu margarină şi gem. Bineînţeles că nu am cumpărat pâine de ieri şi am mâncat o felie care o mai aveam de vreo 6 zile. Atâta vreme cât nu-i verde e bună“, glumeşte tânărul.

Bani cheltuiti de Robert:

Jumătate de bilet de autobuz: 1.75 lei
Atentie pentru o colegă: 2.55 lei
Profit din şofat: 7.80 lei

Buget rămas: 255.20 lei

Andrei Muntean a început ziua de ieri mult mai bine, însă mai târziu l-a lovit o foame cruntă. „Luni am fost la o onomastică şi acolo se ştia despre proiectul la care particip şi am fost tratat regeşte cu o masă mai mult decât copioasă, aşa că azi (ieri, n.r.) nu am mâncat numai pe la 11.00, înainte să merg la şcoală, unde urma să am opt ore. Am mâncat ceva din ceea ce cumpărasem zilele trecute. Meniul meu a fost unul complex care a cuprins atât felul I (o supă la plic) cât şi ceva gustări reci (3 cremvurşti şi o conservă de peşte).

Între laboratoare m-a lovit o foame cruntă pe care am reuşit s-o potolesc cu o pungă de pufuleţi pe care am fost nevoit să dau 0,7 lei. Bine că mai aveam la mine o sticlă cu apă de la robinet, ca să îmi completez masa.

Ziua a decurs normal având un program încărcat la şcoală. Nu am mai avut timp să mă duc în oraş şi să văd chestii, clar că a trebuit să renunţ la o serie de obiceiuri vechi din care amintesc cumpăratul de suc, fursecuri, produse de patiserie. Azi doar pufuleţi şi apă de la robinet, în sticla goală de ieri“, a povestit tânărul.

Cifrele lui Andrei:

Buget la începutul zilei:  409,41 lei
Cheltuieli: 0.7 lei
Buget rămas: 408,71 lei

Citeşte povestea experimentului

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite