Cluj: SERIAL - Viaţa cu salariul minim. Cum arată un frigider "de criză" (Ziua 1)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru studenţi clujeni vor trăi, timp de o lună, cu 461 de lei, salariul minim pe economie. Andrei Muntean (22 de ani) şi Robert Kovacs (24 de ani) au început astăzi traiul cu bani puţini, iar colegii lor, Bogdan Cardoş (25 de ani) şi Sorin Parpucea (25 de ani) trăiesc astfel de o săptămână.

Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"

Dacă Andrei a "făcut plinul" aseară, Robert ne-a arătat într-o fotografie cum arăta frigiderul său înainte de cumpărături. "După părerea mea aşa arată un frigider de 461 de lei, la inceput de lună", consideră el.

În prima zi, cei doi au trecut prin mai multe experienţe, au mâncat puţin dar au avut loc, din micul lor buget, şi de cadouri.

Andrei Muntean:

"Până la ora 14.00 când am ajuns la şcoală am băut o cafea şi un ceai, ambele gratis! Noroc că acolo unde am băut ceaiul era la ieşire un coş cu bomboane şi am luat câteva ca să mai îmi ridic nivelul glicemiei pentru a fi în stare să rezist la laborator.

Ajuns acasă, am început să mănânc şi eu (abia pe la 16.00) din ceea ce am cumpărat ieri. Mi-am alimentat stomacul cu o felie de brânză, 2 felii de pâine şi câţiva cremvurşti. Pentru muştar am spălat toată vesela murdară din cameră (Andrei a primit de la colegi muştar cu condiţia să spele vasele, n.r.).

De cheltuit am cheltuit aşa:

Cadou pentru o prietenă: 1 leu
O sticlă de apă plată (0,5l): 2 lei

Noroc că m-am întors din Bucureşti sâmbătă şi mai aveam o cartelă cu 2 intrări la metrou pe care am vândut-o unei colege cu 3 lei, deci pot să spun că n-am cheltuit nimic şi sunt şi parţial sătul până la următoarea masă.

Buget rămas: 409,41 lei

Ce a cumpărat Andrei ieri şi speră să îi ajungă o săptămână:

cremvurşti (jumătate de kilogram): 7 lei
lapte bătut la pet (850 ml): 4.18 lei
4 conserve de peşte: 9.09 lei
3 supe la plic: 3.06 lei
telemea (400g): 4.87 lei
10 oup: 4.88 lei
lapte (1l): 3.00 lei
salam (430g): 7.78 lei
pâine: 1.69 lei
TOTAL:  45,55 lei

La casă m-am simţit groaznic şi aveam inima cât un purice la fiecare piuit al produselor pentru că vroiam să mă încadrez în buget. Acum îi inţeleg şi eu pe cei care îşi calculează banii înainte de a pleca la cumpărături.

Sa recapitulăm:
Buget: 461 lei
Cheltuieli: 48.09 lei
Transport (bus): 3.5 lei
Am rămas cu:  409.41 lei"

Robert Kovacs:

"Am ajuns acasă pe la 13.00 şi mi-am făcut o poză la frigider înainte să mă duc la cumpărături. Cam aşa arăta el: un castravete, o urmă de cârnaţ şi o dărabă de slănină, nişte muştar, o smântână stricată, o cutie de margarină şi aproape un borcan de gem. După părerea mea aşa arată un frigider de 461 de lei la început de lună.

Am început pe la 13.00 să fac o listă cu ce îmi trebuie de mâncare pentru o săptămână şi am realizat că nu mai am gel de duş şi şampon.

Am plecat cu busul la supermarket şi pe drum am intrat la un ceai pentru că un prieten a zis că face cinste de ziua lui. Am început bine prima zi, cu 2 ceaiuri şi un pahar de apă gratis. Am ajuns la supermarket şi pot să zic că m-am încadrat în 50 de lei cu mâncare pe o săptămână şi şi produsele de igienă corporală (cele mai ieftine evident: săpun şi şampon, că gelul de duş e pentru cei ce au bani sau părinţi iubitori).

Pot să vă spun că nu sunt deloc pretenţios la mâncare, mănânc orice. Fiind mai comod din fire nu am să scriu toate produsele ce le-am cumpărat, dar am făcut poze la bon şi îl pun aici. Total bon: 50.80 ron.

bon robert

Este ora 16:30 şi în afară de un pahar cu apă, 2 ceaiuri şi 2 muşcături din urma de cârnaţ nu am băgat nimic în gură. Mă duc să îmi fierb 2-3 cremvurşti.

Cheltuieli:
bilet bus: 3.50 ron
aprovizionare: 50.80 ron

Citeşte povestea experimentului

viata cu salariul minim facebook
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite