Cluj: Bazine olimpice redeschise, după ce au fost curăţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piscinele Universităţii Tehnice şi Universităţii „Babeş-Bolyai" au fost închise temporar de Protecţia Consumatorului, care a constatat diverse deficienţe. Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a oprit marţi activitatea celor două bazine. După ce au fost curăţate, astăzi, la ora 13.00, acestea au fost redeschise.

Apă murdară şi mâzgă pe fundul bazinelor motivele sunt principalele deficienţe găsite de inspectorii CJPC la bazinul olimpic al UBB şi piscina olimpică a Universităţii Tehnice, care au fost închise, temporar, în urmă cu două zile. „Din motive tehnice, bazinul este închis astăzi, între orele 6.00 - 14.00", stătea scris, în această dimineaţă, pe uşa de intrare în Complexul de Nataţie „Universitas" al Universităţii „Babeş-Bolyai". „Se face curăţenie. Nu avem voie să spunem mai multe", a declarat o îngrijitoare, trăgând uşa după ea.

„Bazinele s-au deschis după ce le-am controlat noi!"

Potrivit directorului CJPC Cluj, Mircea Radu, au fost mai multe sesizări în ultimele două săptămâni cu privire la starea insalubră a celor două bazine din Cluj-Napoca. „Clujenii s-au plâns de faptul că apa este murdară, cu multe şi diverse impurităţi, precum şi de mâzga depusă pe fundul bazinelor", a spus Mircea Radu. „Ne-am dus în control marţi. Am fost personal la bazinul olimpic al UBB. Am dispus închiderea acestuia începând cu ora 22.00, pentru că, în momentul controlului, în incintă se aflau aproximativ 80 de tineri care desfăşurau activităţi acolo", a adăugat directorul CJPC.

Tăcerea e de aur

„Probleme tehnice, sărumână, probleme tehnice. Nu vă pot da mai multe informaţii", a explicat şeful complexului de nataţie de la Universitatea Tehnică, care a refuzat să-şi dea numele la telefon. Nici Flaviu Cherteş, reprezentant al Complexului de Nataţie „Universitas", nu a dorit să lămurească motivele pentru care bazinul a fost, timp de două zile, închis.

„La bazinul olimpic al UBB, de exemplu, instalaţia-robot care trebuia să cureţe noapte de noapte fundul bazinului şi să igienizeze apa era nefuncţională. Din fericire, după două zile, problema a fost remediată", a explicat Mircea Radu.

Clujeni neumulţumiţi

„Puteau măcar să anunţe că este închis. Am venit la bazin ca de obicei, pentru că doar joi am vreme să practic acest sport. Am bătut şi drumul până aici de pomană, nici nu mă lasă nimeni să intru", a declarat Marius Horvath, un tânăr care a încercat în această dimineaţă să intre în Complexul de Nataţie al Univeristăţii Tehnice. Potrivit acestuia, în ultima perioadă, apa a fost într-adevăr murdară.

„Am reverificat ambele bazine. Acum, totul este sub control, apa este curată, mânza a fost curăţată. La ora 13.00, am aprobat redeschiderea complexelor de nataţie", a precizat Mircea Radu, director CJPC Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite