Cluj: Roboţi zugravi, grădinari sau menajeri, la „Ziua Roboţilor inteligenţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
18 roboţi inteligenţi vor fi prezentaţi la Cluj / foto arhivă
18 roboţi inteligenţi vor fi prezentaţi la Cluj / foto arhivă

Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj va organiza duminică, 10 ianuarie, cea de-a treia ediţie a „Zilei Roboţilor inteligenţi”. În cadrul evenimentului vor fi prezentaţi 18 roboţi inteligenţi, concepuţi de studenţii din anul al treilea, ai instituţiei de învăţământ.

Pasionaţii de tehnologie robotizată vor putea vedea duminică, 10 decembrie, începând cu 12.00, la parterul clădirii Campus ISE o serie de roboţi inteligenţi, creaţi de câteva zeci de studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Printre proiectele care vor fi prezentate se numără roboţi inteligenţi care pot zugrăvi o cameră, roboţi cu destinaţie casnică şi agricolă, care pot fi folosiţi atât în lanuri, cât şi în grădini obişnuite de legume sau flori sau roboţi care fac curăţenie în case.

Studenţii clujeni nu au neglijat nici industria barurilor. RoboBar este anunţat de către organizatori drept un robot revoluționar pentru această industrie. El  primeşte comanda  unui  cocktail de la Barman, apoi toarnă  într-un  pahar băuturile  necesare realizării  cocktailului.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi prezentat şi un robot antifurt.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite